Bakan Yılmaz'dan ''Öğretmen Maaşları'' Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan ''Öğretmen Maaşları'' Açıklaması

Bakan İsmet Yılmaz, Öğretmen Maaşları İle İlgili Açıklama Yaptı

''Öğretmenlerimizin mali durumu iyileştirdik"

Eğitimde çok iyi bir noktada bulunulduğunu ancak bunun yetmediğine işaret eden Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

''Derslikleri yaptık. Öğretmenlerimizin mali durumlarını iyileştirdik. 2002'deki öğretmen kardeşlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. 470 liranın karşılığı 300-400 dolar civarındaydı. Şimdi 950 doların üzerindedir. Bugün ek derslerle birlikte 3 bin 200 lira gibi bir maaş alıyor diye biliyorum öğretmenlerimizin. 3 bin 200'ü bölerseniz, doların değeri 3,2-3,3 olsa bin dolar yapar, yani 950 gibi bir rakam. Cenabı Allah'a hamdolsun. 2002'deki dolar değerinden yüzde 150 daha fazla öğretmenlerimizin mali durumu iyileştirdik. Yeter mi? Yetmez. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da iyileştireceğiz.''

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşinin de emekli öğretmen olduğunu anımsatarak, öğretmenlerin durumunu en iyi onun bildiğini anlattı.

"Türkiye bugün her bakımdan çok iyi bir durumda"

Milli Eğitim Bakanlığı görevi kendisine verildiğinde Başbakan Yıldırım'ın ilk talimatının ''İsmet bey, öğretmenimizin konumunu, statüsünü, toplum içindeki algısını nasıl daha iyi duruma getirebiliriz? Bir çalışma yap.'' olduğunu belirterek, şu görüşlerini aktardı:

''Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde daha da iyileştireceğiz her bakımdan. Eğitim fakültelerini daha iyi hale getireceğiz ki iyi bir öğretmen iyi bir öğrenci iyi ürün demektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım'da başöğretmenlik görevi verilmişti. Onun bir sözü var; 'Cumhuriyeti biz kurduk fakat onu yaşatacak ve sürdürecek olanlar öğretmenlerdir.' Türkiye bugün her bakımdan çok iyi bir durumda, inşallah yarın çok daha iyi olacak. Burada ne yapmak lazım? Bir olmamız, beraber olmamız, gerçekten kardeş olmamız lazım... 2023 yılında inşallah Türkiye'yi, dünyanın en zengin 10 ülkesi arasına koymak istiyoruz. Bunun da yolu kaliteli eğitimden geçer. Kaliteli eğitim kaliteli öğretmenden geçer.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.