Başbakan Yıldırım'dan tatil müjdesi

Başbakan Yıldırım'dan tatil müjdesi

Başbakan Yıldırım, Ramazan bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını açıkladı.

 TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Atatürk Havalimanı'na yönelik terör saldırısının ardından çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: 

"Türkiye mahvoldu. Artık turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz' dediler. Bu ülkeyi, bu milleti tanımayanlar bir kez daha yanıldılar. Atatürk Havalimanı'nda, bayramın son gününde, cumhuriyet tarihinin rekor uçak inişi ve kalkışı gerçekleşti." 

-'Sıfır ölümlü kaza hedefimiz'


Yıldırım, "AB'nin hedef olarak koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Bunun için yeni öğretim yılından itibaren okullar başta olmak üzere ülke çapında trafik güvenliği, can ve mal emniyeti konusunda bir seferberlik başlatıyoruz." diye konuştu. 

Bosna'daki soykırımın 21. yılı olduğunu anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti: 

"Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa ve çevresini korumak için görevlendirilen BM güvenlik güçleri ancak ve ancak bu katliama seyirci kaldı. BM, bir insanlık utancına, ayıbına imza attı. Maalesef orada savunmasız insanları korumaları gerekirken onlar bu katliama seyirci kalmayı tercih ettiler ve görevlerinin gereğini yapmadılar. Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler bugün dünyaya medeniyet dersi vermeye çalışan batılı dostlarımızdır. Onlar bölgede, Türkiye'de, terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine, teröristlerin daha fazla insanlık dramı yaşatması için yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupanın göbeğindeki bu insanlık suçuna karşı neden duyarsız kaldılar, neden gereğini yapmadılar, önce bunun hesabını versinler." 

-TBMM İçtüzüğü için muhalefetle görüşülecek


Yıldırım, AK Parti Grubu olarak, bu hafta içinde, Meclisin daha verimli çalışabilmesi için TBMM İçtüzüğü değişikliği konusunda diğer siyasi parti gruplarıyla görüşeceklerini, bir mutabakat oluşacağını ümit ettiğini söyledi. 

-İsrail ile varılan mutabakat


Başbakan Binali Yıldırım, İsrail'in Mavi Marmara'da yaşanan olay nedeniyle özür dilediğini, olayda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına tazminat ödemeyi kabul ettiğini ve uzun müzakereler sonucunda Gazze'ye uygulanan ambargonun gevşetilmesini, oraya insani yardımların Türkiye önderliğinde gerçekleşmesini de kabul ettiğini ve mutabakata varıldığını anlattı. Yıldırım, "Eğer Gazze'de, Filistin'de perişanlık içerisinde, dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydamız olacaksa, elbette mutabakata varırız" dedi. 

Yıldırım, "Bundan sonra gerilimlerle, kavgalarla değil, dostluklarla bölgenin kalkınmasını, gelişmesini hedef alıyoruz. Bu anlayışımız sadece İsrail ile sınırlı kalmayacak, bölge ülkeleriyle de dostluklarımızı kalıcı olarak geliştirme yönünde çabalarımız artarak, devam edecek" şeklinde konuştu. 

-Kurban Bayramı müjdesi


Başbakan Yıldırım, Ramazan bayramının son gününün birleştirildiğini anımsatarak, Kurban Bayramı'nda da bayram öncesinin bayramla birleşeceğini ve tatilin uzayacağını bildirdi. 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.