'Beden Eğitimi dersi hakettiği değeri görmüyor!'

'Beden Eğitimi dersi hakettiği değeri görmüyor!'

Beden Eğitimi öğretmenleri ders saatlerinin azlığından ve kendilerine atamalarda çok az kontenjan verilmesinden şikayetçi;

"Değerli hükümet yetklileri, bilindiği gibi ülkemizde obezite, sporsuz, hareketsiz yaşam tarzı, dünyaca tanınan sporcu sayısının azlığı sorunları son dönemde oldukça artış gösterdi. Bunun en büyük sebebininde halkımızın spora ilgisiz, bilgisiz ve yabancı olması kuşku gerektirmeyen bir gerçektir. Bunun çözümünün en büyük yöntemi daha çocuk yaşlarda insanlarımıza bu sevgiyi aşılamaktan geçer.Yani eğitim öğretimde ağaç yaşken eğilir misali çocuklarımıza bu sevginin verilmesi gerekir. Beden eğitimi dersi bu iş için olan bir derstir ama bu dersin hakettiği ilgi ve alaka ne yazıkki gösterilmemektedir. Dersimize çoğu okulda matamatik fizik öğretmenleri girip çocuklara spor namına hiçbirşey öğretmeden, sporu sevdirmeden ve hatta tam tersi spordan soğutarak bu dersteki zamanı öldürmektedirler. Halbuki bu zaman o kadar verimli geçirilere,k yetişen neslin spor seven bir gençlik olarak yetişmesi o kadar kolaydırki. Sadece derse hakettiği ilgiyi vererek bunu sağlayabilirsiniz. Öğretmen ihtiyacı listesinde 3. sırada 11.000 açıkla yer alan beden eğitimi öğretmeni ihtiyacı her sene çok cuzi alımlar yapılarak hor görülmektedir. Derslere alan dışı veya ücretli öğretmenler girmektedir. Üstelik 2020 oimpiyatlarına aday olan bir ülke olarak bunun kesinlikle düzeltilmesi beden eğitimi ders saatlerinin gelişmiş ülkelerdeki düzeye çıkarılması,beden eğitimi öğretmen açığının en az 5000 kontenjan verilerek, bir iki sene içerisinde tüm açığı eritecek planlamalar yapılarak, hakettiği değere kavuşturulması gerekmektedir.  

Öğretmen atamalarında kı bu adaletsızlık nereye kadar devam edecek..???Neden ıhtıyaç sıralamasın da 3.sırada olan Beden egıtımı ve Spor ogretmenlıgı bolumu sureklı gormezden gelınıyor???Ben sporcuyum. Çocukluktan berı spor yaparım İckım kumarım kotu alıskanlıgım yok gayette saglıklıyım butun bunları spora borçluyum..Yenı egıtım sıstemımızde kı amaç Saglıklı,ahlaklı,kotu alıskanlıgı olmayan vatanına mılletıne hızmet edecek bireyler yetiştirmekse ilk basta cocuklara sporu sevdirmelıyız..Okulda Sporu sevdırmek biz Beden eğitimi ve Spor ogretmenlerının işidir...Tum avrupa ulkelerının egıtım sıstemınde spor derslerıne verdıklerı onemı Sayın Bakanımız kendı agzıyla acıkladı lutfen artık bu gercegı gormezden gelmeyın.Beden egıtımı ve spor dersine gereken onemı, hassasıyetı gostermenız ve adaletlı bır atama yapmanız dılegıyle saygılar sunar ıyı calısmalar dılerım..."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.