BES’ten Nasıl Cayacaksınız? İşte En Kolay yolu

BES’ten Nasıl Cayacaksınız? İşte En Kolay yolu

BES’ten Nasıl Cayacaksınız, İşte En Kolay yolu

Hepinizin malumu olduğu üzere 1 Nisan 2017 gününden itibaren kamu görevlileri de BES’e otomatik olarak katıldılar. Ve bu katılıma istinaden kamu görevlilerinin, aşağıda da görüleceği üzere Nisan/2017 maaşlarında yer alan kesinti bölümünde ‘Bireysel Emeklilik’ kalemi adı altında bir satır açılarak belirlenen tutarda kesinti yapılmıştır. Ama birçok kamu görevlisinin, duyumlarımıza göre BES’e katılımın sağlandığı günden itibaren 2 ay içinde cayma haklarını kullanmak üzere bir eğilim içinde oldukları anlaşılıyor. Bu bakımdan, en kısa yoldan, hiçbir yere elden ya da yazılı başvuru yapmadan,  bilgisiyar başında,  bir tıkla nasıl BES’ten çıkılacağını, aşağıda sunduğumuz ekran görüntüleri ile anlatıyoruz.  Bu bağlamda, BES’ten elektronik ortamda,  en kısa yoldan cayma hakkının kullanımına dair  yol haritasını tüm ilgililerin dikkatine sunmak istiyoruz:

BES’e katılımı Ziraat Emeklilik üzerinden yapılanlar için;

Öncelikle,  bu ağ adresine giriyorsunuz:  https://besonline.ziraatemeklilik.com.tr/Main/p/Login.aspx

Sonra  sırasıyla 1.resimdeki yol haritasını izliyorsunuz:

BES’ten Nasıl Cayacaksınız? İşte En Kolay yolu

En sonunda ise 2.resimdeki yol haritasını izliyorsunuz:

BES’ten Nasıl Cayacaksınız? İşte En Kolay yolu

BES kesintili bir maaş bordrosundan alınmış kesittir:

BES’ten Nasıl Cayacaksınız? İşte En Kolay yolu

Not: BES statüsü ‘sözleşme’ şeklinde değil de, ‘teklif’ şeklinde görünüyorsa cayma işlemi yapılamaz. Onun için statü kısmının ‘sözleşmeli’ şekline gelmesi için bekleyiniz. Bununla ilgili ayrıca bir başvuruya gerek yok.

Cayma işlemi tamamlandıktan sonra en kısa sürede sistem üzerinde kayıtlı hesabınıza yapılan kesinti miktarı yatırılacaktır.

Saygılar...

Yusuf SEVİNGEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.