Bursa'da 8 kamu görevlisi tutuklandı

Bursa'da 8 kamu görevlisi tutuklandı

Bursa'da, kapatılan Cihan Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ufuk sendikalarının 13 temsilcisinden 8'i tutuklandı.

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, kapatılan Cihan Sendikalar Konfederasyonuna (Cihan-Sen) bağlı Ufuk sendikalarının 13 temsilcisinden 8'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan, kamu hastaneleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, valilik, defterdarlık ve PTT'deki görevlerinden uzaklaştırılan söz konusu sendikaların il ve ilçe temsilcilerinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bazı şüphelilerin, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı, kapatılan derneklere üye olduğu ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in destek talimatının ardından Bank Asya'ya para yatırdığı belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.