Devlet memurları işten atılabilecek

Devlet memurları işten atılabilecek

Terörle mücadele kapsamında devlet memurlarına tanınan yargı güvencesi kalkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "657 değiştirilmediği sürece bu iş çözülmez" diye 'değiştirin' talimatını verdiği Devlet Memurları Kanunu'nda önemli çalışmalar yürütüldüğü ortaya çıktı. Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca yürütülen çalışma ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki disiplin hukukuna ilişkin madde yeniden düzenlenirken, memura yönelik yargı güvencesi zırhı kaldırılıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile kamuda tespit edilen kriptolar temizlenecek, memuriyetten çıkarılacak.

Bu kapsamda yapılan tespitler ve atılacak adımlar şöyle:

MİLLİ GÜVENLİK VURGUSU
Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem, işlemlerde bulunanının işine son verilecek. Terör örgütü, legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran, eylem birliği içinde olan bir kamu çalışanı kalmayacak. Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütlere kullandıranlar, propagandasını yapanların işine son verilecek.

MEMURLUK ŞARTLARI DİSİPLİN MADESİ
Memurluk şartlarını düzenleyen madde ile disiplin hukukuna ilişkin maddenin yeniden düzenlenmesi öngörülüyor. Buna göre paralel yapı gibi illegal yapılarla ilişkisi olan kişiler kamuda hiçbir görevde yer alamayacak.

DÖNÜŞÜ OLMAYAN İHRAÇ
İçişleri Bakanlığı'nca terör bağlantıları tespit edilen ihraç edilecek. İdari yargı kararıyla geri dönüş kapısı kapanacak.

İŞ GARANTİSİ BİTİYOR
Özel sektörde olduğu gibi işini doğru yapmayanın meslek hayatı bitecek, iş garantisi olmayacak.

TERÖR BAĞLANTISI VURGUSU
Yasada, terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin devlet memuru olmayacağı açıkça ortaya konulacak.

UZMANLARIN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK
Kamuda uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek.

DOĞU'YA KIDEMLİ PERSONEL
Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması teşvik edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.