Ek Ders Ücretleri 20 TL Olsun

Ek Ders Ücretleri 20 TL Olsun

Yetkili Sendikaları Ciddiyete, Hükümeti İnsaflı Olmaya Davet Ediyoruz!

 Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme pazarlığının geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda hezimet ile sonuçlanmaması gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Toplu sözleşmeler muhtemelen yeni hükümet kurulmadan önce başlayacağa benziyor. Bu nedenle Toplu Sözleşme masasına oturacak sendika temsilcilerini dikkatli ve ciddi olmaya, memurun ve emeklisinin hakkını korumaya hükümeti de insaflı olmaya davet ediyorum” dedi.

 
2016 yılı için 600 TL, 2017 yılı için ise 750 TL zam istediklerini ifade eden DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, açıklamasında şunları söyledi;
 
 
REEL ENFLASYON MEMUR ZAMLARINI GEÇTİ!
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları, 2014 yılı için memurlara yapılan 123 TL zammın, 2015 yılı için yapılan yüzde 3’lük maaş artışının yetersiz kaldığını, memur ve emeklisinin enflasyon mağduru olduğunu ortaya koymuştur. Memur ve emeklilerinin uğradığı bu zararın telafisi için toplu sözleşme süreci önemli bir fırsattır. Bu fırsatı hem yetkili sendikaların hem de hükümetin insaf ve vicdan ile hareket edip çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

MEMUR MAĞDUR EDİLDİ!
Mutfakta ve zorunlu, zaruri ihtiyaçlarda gerçekleşen enflasyonun memur ve emeklisinin aldığı maaş artışının üzerine çıktığını herkes görüyor ve dünya âlem biliyor. Bu yılbaşında enflasyon artışına bağlı ilave zam yapılması gerekirken geçmiş toplu sözleşme hükümleri gerekçe gösterilerek zam yapılmamıştır. Bu nedenle ve yaşanan mağduriyetin telafisi anlamında bu yıl Ağustos ayında yapılması gereken toplu sözleşmelerin bu talep ve haklı baskılar doğrultusunda sonuçlanmasını istiyoruz. Aksi halde memur maaş zammının unvanlar itibariyle memurlara çok düşük oranlarda yansıması durumu ve enflasyon artış oranının yapılan zammın üzerinde gerçekleşmesi hali 2016 ve 2017 yıllarında da memurların mağduriyetine neden olmaya devam edecektir.

TALEPLERİMİZ
Tüm memurlara 2016 yılı için 600 TL, 2017 yılı için ise 750 TL zam istiyor enflasyonun yüksek çıkması durumunda ek artış yapılmasının karar altına alınmasını istiyoruz. Ayrıca son 10 yılın tazminin yapılması başta olmak üzere 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye’nin büyüme oranı kadar memur ve emeklilerinin maaş ve ücretlerine de artış yapılmasını istiyoruz.
 
19. Milli Eğitim Şurasında çıkarttığımız karar üzere öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600’e yükseltilerek, nöbetlerin ücretlendirilmesini ve yine ek ders ücretlerinin 20 TL yapılmasını talep ediyoruz.
 
Memur maaş göstergelerinde yaş sınırı olmaksızın çocuk yardımının 250 TL’ye çıkarmasını istiyoruz. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışan kamu görevlilerine de aylık 250 TL kreş yardımı yapılmalıdır.
 

İLO standartlarında sendika yasası istiyoruz. Ayrıca katılımcı - nitelikli demokrasi ve Türk siyaseti için memurlara siyasete katılma hakkı verilmesi de taleplerimiz arasındadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.