Ek Ders Ücretleri Konusunda Maliye Bakanlığı İle Görüşmeler Sürüyor

Ek Ders Ücretleri Konusunda Maliye Bakanlığı İle Görüşmeler Sürüyor

Yusuf Tekin: ''Ek Ders Ücretleri Konusunda Maliye Bakanlığı İle Görüşmeler Sürüyor''

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, EBA üzerinden öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

Ek ders ücretleri konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor

Müsteşar Tekin´e, bir öğretmen tarafından sınıf öğretmenlerinin haftalık 18 saat derse girerken branş öğretmenlerinin 15 saat girdiği belirtilerek, bu konunun düzeltilmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığı soruldu.

Sadece ders saati üzerinden bu tartışmayı yürütmenin doğru olmadığının altını çizen Tekin, şöyle konuştu: "Bunlar hesap edilirken öğretmenlerin derse girerken yaptığı hazırlıktan başlayıp öğrenci profilinin zorluk düzeyine kadar bir sürü kriter hesap edilmiş. Ama böyle bir algı da var. Sadece bu konu değil ama buna benzer konularda uygulamadan kaynaklanan adaletsizliklerin olduğu bir durum söz konusu. Özellikle ek ders ücretlerinin hesaplanması konusunda. Onunla ilgili olarak da Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu anlamda mutlak adaleti temin etmek mümkün değil ama daha adil bir düzenleme, daha adil bir ek ders süreci önümüzdeki eğitim öğretim yılında hazır olmuş olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.