'Erkeklerin Kılık Kıyafeti' Bakana Soruldu

'Erkeklerin Kılık Kıyafeti' Bakana Soruldu

Demokratikleşme paketinde önemli düzenlemelerin yer aldığını yineleyen Gündoğdu, bazı eksikliklerin olduğuna da dikkat çekti.

 Bakan Çelik, "Bundan sonra özellikle kamudakadın istihdamı oranının daha da yükseldiği bir Türkiye'yi görmek istiyoruz. Yine hazırlamış olduğumuz kadın istihdamı paketini de ilave ettiğimiz zaman 2023 hedeflerimizi daha kısa sürede gerçekleştirme imkanımız olur." dedi.

 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, kamu kurum ve kuruluşlarındabaşörtü serbestliği getiren düzenlemenindemokratikleşme paketinde yer almasından dolayı Bakan Çelik'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzerehükümete teşşekkür eden Gündoğdu, yıllardır ötekileştirilen büyük çoğunluğunun bu pakette yer aldığını söyledi. Pakette çok önemli konuların bulunduğunu bildiren Gündoğdu, Bakan Çelik'i ziyaretlerininözellikle sebebinin başörtü sorunun çözümü için topladıkları 12 milyon 300 bin imzanın yerini bulmuş olması olduğunu belirtti.
 
"BİZE ERKEKLER KOMİSYONU DE KURDURTMAYIN SAYIN BAKANIM"
 
Demokratikleşme paketinde önemli düzenlemelerin yer aldığını yineleyen Gündoğdu, bazı eksikliklerin olduğuna da dikkat çekti. Gündoğdu, "Yönetmelik değişikliğinin erkekleri de kapsaması, kadınlar komisyonu kurduk, bize erkekler komisyonu de kurdurtmayın Sayın Bakanım. Takım elbise giyilmesi, saç-sakal uzatılmazı gibi çağ dışı uygulamalar var. Bunların da yönetmelik değişikliğinde yer almasını istiyoruz. Zorla istifa ettirilen çalışanların geri alınması ile ilgiil hak tanınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Paketin dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını aktaran Bakan Çelik ise demokrasi çıtasının yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, daha hoşgörülü ortamın oluşması konusunda, haklar neler ise bunların yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklanan paketin ülkenin dört yanında olumlu bulunduğunu belirten Çelik, vatandaşların yaşanan hak kaybının bir kısmının giderildiğini dile getirdi.
"KILIK KIYAFET MESELESİ ÖTEDEN BERİ ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR MESELE"
Belli kesimlerin itirazlarını da saygı ile karşılamak gerektiğini söyleyen Çelik, yönetimde bulunmak deneminin 76 milyonun sorumluluğunu yüklenmek demek anlamına geldiğini bildirdi. 11 yıldır çok tutarlıbir yürüyüş gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Kılık kıyafet meselesi öteden beri çözülmesi gereken bir mesele. Bu 1980 darbesinde bir ikincil mevzuatta yapılan düzenleme ile karşımızda duran bir husus. Bir taraftan temel insan haklarından bahsedeceksiniz, bir taraftan kadının istihdamından bahsedeceksiniz, diğer taraftan temel haklar açısından engeller ortaya koyacaksınız. Kadın istihdamının önüne engeller koyacaksınız. Bunlar kendi içinde çelişkiler içeriyordu. Önemli olan ne ürettiği, ne katkıda bulunduğudur. 11yılın sonunda kamuda kadınlarımızın başörütülü şekilde çalışmasının engellerinin kaldırılmasında büyük bir mutabakat noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonra özelliklekamuda kadın istihdamı oranının daha da yükseldiği bir Türkiye'yi görmek istiyoruz. Yine hazırlamış olduğumuz kadın istihdamı paketini de ilave ettiğimiz zaman 2023 hedeflerimizidaha kısa sürede gerçekleştirme imkanımız olur."
ÇELİK 'ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU EKİM AYINA ALINSIN' ÖNERİSİNE SICAK BAKTI
Bakan Çelik, Memur-Sen'in ‘Kasım ayında yapılacak olan Üçlü Danışma Kurulu'nun Ekim ayına çekilsin' önerisine de olumlu baktı. Çelik, Ekim ayının sonunda taşeronların sorunları ve kadın istihdamı ile ilgiliönemli bir paketin ele alındığını hatırlatarak, bunun öncesinde kamu çalışanlarının görüşlerinin alınmasıbakımından, toplantının öne alınmasına sıcak baktıklarını söyledi.
"BAŞÖRTÜ SERBESTLİĞİ KAMUDA KURALSIZ OLMAYACAK"
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, kamuda başörtüsü serbestliği sonrasında, bazı kesimlerin artık çarşafın da serbest olduğunu iddiasında bulunduğu ve bazı endişelerin olduğu yönündekisoruya "Kamu olduğu için mutlaka kuralsız bir durum söz konusu olmayacak. Bunun kuralları olacak ama temel haklar açısından bu hakları ihlal eden bir düzenleme olmayacak. Bu kuralsızlık anlamını da taşımıyor." şeklinde cevap verdi.
Konuşmaların ardından Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Berrin Sevim Kazancı, Bakan Çelik'e teşekkür çiçeği takdim etti. Çelik ve Memur-Sen heyeti toplu fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.