Geçici görevlendirme MEB’in başına bela oluyor

Geçici görevlendirme MEB’in başına bela oluyor

MEB'i Aldatanlara Soruşturma Açılıyor

 Milli Eğitim Bakanlığında Hüseyin ÇELİK ve özellikle Nimet Hanım zamanında bir furya halini alan geçici görevlendirme MEB’in başına bela oluyor…

 
Milli Eğitim Bakanlığına Ömer DİNÇER’in gelmesi ve akabinde geçici görevlendirilmelerin sona erdirilmesinin ardından, görevlendirmeleri sona eren yönetici ve öğretmenler soluğu mahkemelerde alıyor. Geçici görevlendirme olarak çalıştıkları dönemlerde , Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe ile başvurup yolluk ve yevmiye istemiyorum. 6 aylık görevlendirmem yapılsın diyenler. Geçici görevlendirmelerini yaptırmak için siyasilerin ve Bakanlık bürokratlarının kapısında yatanlar , görevlendirmelerin sona ermesinin ardından soluğu mahkemede alıyor ve Bakanlığı yolluk ve yevmiye almak için dava ediyor.
 
Bir öğretmenin bir yöneticinin hem siyasi ve bürokratik torpille geçici görevlendirme yaptırması, görevlendirmeleri için yolluk ve yevmiye istemediklerini yazılı beyanla MEB’e bildirmesi ve işleri bitince de Bakanlıktan bu parayı istemesi ahlaki değildir.
 
Her şeyden önce bir öğretmen verdiği söze sadık kalır. Milli Eğitim Bakanlığı kendi yazılı beyanları bulanan ve yolluk yevmiye istemeyen bu yönetici ve öğretmenlerin mahkemeye koşması üzerine, kurumlarına verdikleri yolluk ve yevmiye istemiyorum dilekçelere istinaden soruşturmaları açıyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığının yıllarca hem şoför mahallinde oturup hem de 5 kuruş fazla isteyen bu yöneticileri ve öğretmenleri tespit edip isim isim ifşa etmesi ve soruşturmalar açması çok yerinde bir davranıştır.
 
Yıllarca torpille kendi memleketlerinde yöneticilik yapan, yada iller arası görevlendirme ile evinin yanında öğretmenlik yapan. Yolluk istemiyorum diye dilekçe verip sonra da mahkemeye koşan bu yalancıların en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Devletten haksız olarak alınan bu paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının iller arası bütün geçici görevlendirmeleri iptal etmesi etme si Bakanlığın ve ülkenin hayrına olacaktır.
 
Ömer DİNÇER’in geçici görevlendirme konusunda yukarıda izah edilen örnekleri de göz önüne alarak geçici görevlendirme furyasını tamamen bitirmesi temennisiyle…
 
Sonuç: İyilikten maraz doğmuştur…

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.