Görevinden alınan okul müdürü için okul önünde toplandılar

Görevinden alınan okul müdürü için okul önünde toplandılar

Görevinden alınan okul müdürü Zahir Türkan için İhsan Gösterişli Anaokulu önünde toplanıldı


Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ömer Faruk Çelebi ve sendika üyeleri bugün, görevinden alınan okul müdürü için İhsan Gösterişli Anaokulu önünde toplandı. Okul önünde yapılan basın açıklamasında, müdür Zahir Türkan’a haksızlık yapıldığını söyleyen Çelebi, bu linç operasyonunu kınadıklarını belirtti.

Çelebi, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında yürütülen bir soruşturma neticesinde görevinden uzaklaştırılarak müdürlük görevi elinden alınan ve daha sonra da Ordu İl’inin bir köyüne sürgün olarak gönderilen Beyköy İhsan Gösterişli Anaokulu Müdürü Sayın Zahir Türkan’a destek vermek için toplanmış bulunmaktayız.Öncelikle burada bulunan bizler; Sayın Zahir Türkan’a çok büyük haksızlıklar yapıldığı konusunda hem fikiriz. Kendisi örnek bir eğitimci, iyi bir okul yöneticisidir. Gerek Eğitim-Bir-Sen olarak bizler, gerekse burada kendisine destek veren velilerimiz ve Okul Aile Birliği üyeleri olarak, bu haksız ve adaletsiz uygulamayı protesto ediyor, bu linç operasyonunu kınıyoruz.” Dedi.

Skandala döndü

Türkan hakkında yürütülen soruşturmanın adeta skandala döndüğünü iddia eden Çelebi, lehine verilen 17 dilekçenin de göz ardı edildiğini ifade etti.

Çelebi, “ Kısa süre görev yaptığı okulunda çok güzel işlere imza atan Sayın Zahir Türkan, her haliyle skandala dönüşen bir soruşturma neticesinde görevinden alınarak il dışına sürgüne gönderilmiştir. Soruşturmayı yürüten İl Denetmenlerinin akıl almaz tutumları, hukukun en önemli unsuru olan hak ve adalet kavramlarının ayaklar altına alınmasına neden olmuştur. Soruşturmayı yürüten il denetmenleri öğrenci velileri tarafından Sayın Zahir Türkan lehine verilen 17 adet dilekçeyi göz ardı etmekle kalmamışlar, velileri Zahir Türkan aleyhinde olumsuz ifade vermeleri konusunda yönlendirmişlerdir. Bizlerin yüce yargı önünde bunun hesabını soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne konu ile ilgili bir takım sorular sormak istediklerini belirten Çelebi, bu cezaların hangi mantıkla verildiğini öğrenmek istediklerini de sözlerine ekledi. Çelebi sorularını şöyle sıraladı:

1- Soruşturmayı yürüten il denetmenlerinin 17 adet veli dilekçesini hiç dikkate almaması ve Sayın Zahir Türkan’ın doğu kökenli olmasını ima ederek, velileri olumsuz ifadeler vermeye zorladıkları iddiaları hakkında ne diyeceksiniz?

2- Soruşturmayı yürüten il denetmenlerinin, şikâyette bulunan personelle, müdür odasında kahkahaların eksik olmadığı, saatlerce süren muhabbetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

3- Soruşturmanın başında sendika olarak olayın üzerine gittiğimizde bizlere “soruşturmanın içinde personele taciz iddiaları var” dediniz. İl Denetmenlerinin tüm art niyetli tutumlarına karşılık bu iddianın gerçek olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkmasına rağmen, hangi gerekçe ile Sayın Zahir Türkan’ın müdürlük görevine son verdiniz ve il dışına gönderdiniz?

4- Hemen hemen her okul müdürü tarafından yapılan bir takım basit eylemleri abartarak, Zahir Türkan’ın il dışına gönderilmesine kadar ileri safhalara taşınması, linç operasyonu değilse nedir?

5- Sayın Zahir Türkan’ın soruşturma süresince aslı astarı olmayan iddialar yüzünden onurunun, şerefinin ayaklar altına alınması ve hamile olan eşinin bebeğini düşürmesinin hesabını kim verecek?

6- Geçen yıl Üskübü İ.O.’da skandala dönüşen bir soruşturma yürüterek, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri tarafından ceza yağdırılan İl Eğitim Denetmenleri ne zaman hakkı, hukuku gözeten adaletli bir soruşturma yürütecek?

Çelebi, Vali Sayın Vasip Şahin’den daha önce Üskübü İ.O.’da yaşanan teftiş skandalında olduğu gibi, duyarlı davranmasını ve olayın incelenmesi için Bakanlık Müfettişlerini ilimize davet etmesini beklediklerini de belirtti.

Okul sahipsiz kaldı

İhsan Gösterişli Anaokulu eski Okul Aile Birliği Başkanı Cihat Hartlı ise, müdür Türkan’ın gitmesinin ardından okulun bakımsız ve sahipsiz kaldığını söyledi.

Hartlı, “ Zahir hocamızla göreve başladığı günden bu yana tam mesai ile çalıştık. İnanılmaz işlere imza attık. Okulun son 15-20 gününde Zahir hoca etrafında dolaplar dönmeye başladı. Okul sahipsiz kaldı. Okul bahçesi resmen ormana döndü. Buraya hep geçici personel atandı. Bir tek camları sağlam. Beyköy halkının burada yapılanın Zahir hocaya yapılmadığını anlaması gerekiyor. Düzce halkının da buna aynı tepkiyi vermesi gerekiyor. Bu okulun kaderine terk edilmesi milli eğitimin eseridir.”

HABER:H.İŞCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.