Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir böyle şehit edildi

Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir böyle şehit edildi

Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan darbeci generali vuran Astsubay Ömer Halisdemir’in çatışmada yaralandığı ancak hainlerce, üzerine şarjör boşaltılarak vahşice şehit edildiği ortaya çıktı.

 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargâhı'nda yaşanan şok bir gerçek daha ortaya çıktı. Şahadeti göze alarak darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir'in vahşice şehit edildiği belirlendi. FETÖ'nün darbe kalkışmasında bulunduğu gün görevli bulunduğu Silopi'den kayınpederinin rahatsız olduğunu iddia ederek, önce helikopterle Diyarbakır'a, sonra askeri uçakla Ankara Akıncı Üssü'ne gelen darbeci general Terzi, buradan da yine askeri helikopterle Gölbaşı'ndaki ÖKK karargâhındaki özel piste yanındaki 10 kişilik timle indi.

CUNTACIYI TEREDDÜTSÜZ VURDU

Sabah'ın haberine göre; O gün terörle cansiparene mücadele eden ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, cuntacıların Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı da ele geçirmek istediğini öğrenince en güvendiği askeri Astsubay Ömer Halisdemir'i aradı. Ömer Astsubay'a "Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir. Onu karargâha girmeden öldür! Biliyorsun bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et" dedi. Halisdemir de vakur bir sesle "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" diye karşılık verdi. Astsubay Ömer Halisdemir, cuntacı general ile yanındaki 10 kişilik timin karşısına tek başına dikildi, "Karargâha giremezsiniz, Zekai paşanın emri" dedi. Halisdemir, korumaların müdahalesine rağmen silahının namlusuna mermiyi vererek cuntacı generali vurdu.

VAHŞİCE KATLEDİP ORACIKTA BIRAKTILAR

Selih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan Halisdemir, ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken Terzi'nin timindeki 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Ancak Halisdemir'in ilk anda şehit olmadığı, hainlerin ağır yaralı astsubayı kolundan karargâh binasının önüne kadar çekip üzerine şarjörü boşalttığı saptandı. Halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktı. Öte yandan darbeci askerlerin cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi hemen helikopterle GATA'ya götürdüğü ancak şehit Halisdemir'in naaşını öylece karargahın önünde bıraktığı belirlendi. Darbeci general ise GATA'ya gidemeden helikopterde öldü.

O OKULA ONAY ÇIKTI

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesinin SABAH aracılığıyla Türkiye'ye yaptığı, "Yardım İstemiyoruz Okul Yaptırın Yeter" çağrısı gerçekleşiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ailenin isteği doğrultusunda, Niğde Çukurkuyu'da 12 derslikli bir okul ve kapalı spor salonu yapılmasını onayladı. Konunun takipçisi olan AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, okulun en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Özegen, "Kahraman şehidimiz Halisdemir'in hatırasının yaşatılmasını isteyen ailesinin isteğini, devletimiz ve milletimiz yerine getiriyor. 12 derslikli ortaokul ve kapalı spor salonu en kısa sürede tamamlanacak. Şehidimiz için ne yapılsa azdır bunun farkındayız. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Niğde'de yapımı devam eden gençlik merkezime de Şehit Ömer Halisdemir adının verilmesi kararlaştırıldı" dedi.

30 KURŞUNA 30 HATİM

Kahramanmaraş'taki yatılı Kuran kurslarında şehit astsubay için 150 hatim okundu. 30 kurşunla şehit olan Halisdemir için 30 müftü ve imam da 30 hatim indirdi. Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.