KDK'ya başvuran vatandaş kesilen eğitim desteğini geri aldı

KDK'ya başvuran vatandaş kesilen eğitim desteğini geri aldı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), iki kızı için verilen eğitim ve öğretim desteği kesilen vatandaşın başvurusu üzerine mağduriyetini giderdi.


Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulunan vatandaş, ilkokul öğrencisi olan iki kızı için eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkı kazandığını ve desteğin ilk taksitinin ödendiğini belirtti. Başvurucu, okul yönetimi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ile her iki kızı için de eğitim ve öğretim desteğinin kesildiğinin kendisine bildirildiğini, bunun üzerine ilgili idare ile yazışma yaptığını ancak söz konusu desteğin kesilme nedenini öğrenemediğini, başvuru evrakları arasında yanlış beyanlarının bulunmadığını, okul yönetimiyle yaptığı görüşme neticesinde okul yönetiminin söz konusu desteğin kesilme nedeni olarak Mal Müdürlüğünden alınması gereken belgenin alınmamış olabileceğinin söylendiğini bildirdi.

Başvurucu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede eksik evrakı olduğuna dair kendisine bir dönüş yapılmadığını, kendisine bildirilmesi durumunda hemen temin edebileceğini belirterek, söz konusu eğitim desteğinden yararlanmaya devam etme talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Şikayet başvurusunu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, ilgili idarelere başvurucunun mağduriyetini bildirdi. Kamu Denetçiliği Kurumunun yaptığı görüşmeler sonucunda başvurucunun talebi yerine getirilerek mağduriyeti giderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, başvurucunun durumunun yeniden değerlendirildiğini, söz konusu iki öğrencinin eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınmasının uygun görüldüğünü ve ikinci taksit ödemelerinin diğer yapılacak ödemeler ile birlikte gönderileceğini Kamu Denetçiliği Kurumuna bildirdi.

 İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.