KURS ÜCRETLERİ YÜZDE YÜZ ARTACAK

KURS ÜCRETLERİ YÜZDE YÜZ ARTACAK

Kurslardaki Ek Ders Ücretleri Yüzde Yüz Artırılacak

Türkiye’de genelinde 4 Kasım itibariyle MEB tarafından halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenen ücretsiz yetiştirme kurslarına, 2 milyon 199 bin öğrenci kayıt yaptırdı.


Türkiye genelinde 4 Kasım itibariyle MEB tarafından halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenen ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına, 2 milyon 199 bin öğrenci kayıt yaptırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, 4 Kasım’da alınan istatistiklere göre, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenen ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarında 2 milyon 199 bin öğrencinin ders başı yaptığını bildirdi.Takviye kurslarının, dershanelerin 2015 Eylül itibarıyla kapatılacak olmasından dolayı öğrencilerin okullarda kazanımlarını pekiştirmek ya da derste anlamadığı, mazereti sebebiyle okula devam edemeyen öğrencilerin eksikliklerini müfredata yönelik tamamlamak üzere düzenlendiğini belirten Büyük, bu kursların daha önce sadece halk eğitim merkezlerinde açıldığını, yapılan değişiklikle de hafta içinde ve tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında açılmasına olanak sağlandığını belirtti.

İstanbul ilk sırada
Büyük, 81 il genelinde takviye kurslarına büyük bir talebin geldiğini belirterek, “(Bu yıl, dershaneler de faaliyettedir, çok fazla rağbet olmaz) diye düşünürken, 81 ilimizde şu ana kadar 2 milyon 200 bine yakın öğrencimiz, 100 bine yakın öğretmenimizle 16 bin 500 okulda bu kursların başlamış olmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyorum” dedi. İstatistiklere göre, kurslara en çok talebin İstanbul, Ankara ve Kocaeli’den geldiğini belirten Büyük, “İstanbul’da kurslardan istifade etmek için 1 milyona yakın öğrenci müracaat etmiş, 4 Kasım itibarıyla il milli eğitim müdürlüğü 388 bin öğrencinin kursa başladığını bize bildirdi. Her hafta okullarımızda bu sayı artarak talepler değerlendirilmiş olacak” dedi. İstanbul, Ankara ve Kocaeli’de öğrenci sayısının fazlalığına paralel olarak kursa kayıt yaptıran öğrenci sayısının da fazla olduğunu kaydeden Büyük, “Öğrenci sayısına oranladığımızda Doğu ve Güneydoğu’daki okullarımızda kurslara müracaat fazla.  Kurslarda görev alan fedakar öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ek derse zam
Yusuf Büyük, BakanAvcı’nın Maliye Bakanlığı ile görüşerek yetiştirme ve takviye kurslarında görev alan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 100 arttırılmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini anımsatarak, “Ücretler yüzde 100 arttırıldığı takdirde, öğretmen, kurs ve öğrenci sayımız daha da artacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.