Kurtulmuş'tan ''İhraç Edilen Kamu Personeli'' Açıklaması

Kurtulmuş'tan ''İhraç Edilen Kamu Personeli'' Açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan ''İhraç Edilen Kamu Personeli'' Açıklaması

Kurtulmuş, bir gazetecinin akademisyenlerin ihraç edildiği KHK'ya ilişkin sorusunu, "Burada her bir akademisyenle ilgili dosyanın ne olduğunu tek tek bilmiyoruz ama bir kural var, yapılan bir yanlış varsa bunun düzeltilebilmesi için 7 kişilik düzeltme komisyonu var. Eğer bir yanlışlık varsa onun düzeltileceği bir mekanizma mevcut." diyerek yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "16 Nisan'dan itibaren 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli' dediğimiz modelle Türkiye, yönetilmek üzere adım atıyor, yeni bir hamle yapıyor." dedi.

Kurtulmuş, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin tarihi dönüm noktalarından birinden daha geçtiğini belirterek, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'ni getiren, hükümet modeli değişikliğini öngören anayasa teklifinin halkın onayına sunulacağını söyledi.

Parlamentodan 339 oyla geçen değişiklik teklifinin halk tarafından da büyük oranda takdire şayan bulunacağını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Evet' oylarıyla 16 Nisan'dan sonra Türkiye'de yeni bir düzene, yeni bir sisteme doğru gidilecek. Halk oylamasının Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tek başına bu sistem değişikliğini öngören halk oylamasına gitmemiz bile yani 16 Nisan'da sadıkların kuruluyor olması bile tek başına Türkiye demokrasisinin geldiği noktayı göstermesi bakımından önemlidir. Türkiye'deki demokrasinin daha çok olgunlaşmasına vesile olacak bir adımdır. Nihayetinde dünyanın sonu değil. Bir halk oylamasına gidiyoruz. Anayasa değişiklik paketi oylanıyor. 1982 Anayasası zaten 19 kere değiştirilmiş, bir kere daha anayasa değişikliği yapılıyor. Bu değişiklikle de Türkiye'de rejim değişmiyor, kıyamet kopmuyor, Türkiye alt üst olmuyor.

Bu değişiklik teklifiyle Türkiye'de daha etkin bir yönetim modelini ortaya koyacak bir yönetim değişikliği teklif ediliyor. İnşallah 16 Nisan'dan itibaren 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli' dediğimiz modelle Türkiye, yönetilmek üzere adım atıyor, yeni bir hamle yapıyor."

- "Çift başlı yönetim ortadan kalkmış olacak"

Kurtulmuş, vesayetçi yönetimden ve sistem içindeki çatışmalardan Türkiye'yi kurtarmak için "Evet"in tam vakti olduğunu kaydederek, böyle bir anayasa değişiklik paketine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'nin çift başlılığı ortadan kaldıracağına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yönetimde erki tek bir elde toplayacak, halk tarafından doğrudan doğruya seçilmiş olan cumhurbaşkanına hem yetki hem de sorumluluk vereceğiz. Böylece bu yetki ve sorumluluk ilkesi içerisinde çift başlı yönetim ortadan kalkmış olacak, yönetimde birlik ilkesi gündeme gelecek. Kısa süreli hükümetler, kurulamayan, yapılamayan hükümet pazarlıkları, kısa süreli koalisyonlar sonucu ortaya çıkan siyasi türbülanslar, Türkiye'ye çok ağır faturalar üretmiştir. Bunlardan kurtulmak için şimdi tam vaktidir. Bundan dolayı bu anayasa değişiklik paketini halkın reyine sunuyor, halktan burada görüşlerini ifade etmesini bekliyoruz."

Kurtulmuş, siyasi krizler ve kaosların sadece kendi başına kalmayıp ekonomik olarak da halka zarar verdiğini belirterek, Türkiye'nin daha büyük bir ekonomik yapıya kavuşabilmesi için istikrarlı hükümet modeline ihtiyacı olduğunu vurguladı.

- "Türkiye için çok önemliydi"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'nin önemine değinen Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha etkin bir yürütme, tek elden yürütülen bir mekanizmayla yürütmenin ortaya konulması, yetki ve sorumluluğun millet tarafından doğrudan doğruya verildiği bir cumhurbaşkanının kendi hükümetini kurarak yetkili ve sorumlu olması, bütün alanlarda etkin ve hızlı karar alabilecek mekanizmaların kurulması, Türkiye için çok önemliydi. İşte bundan dolayı böylesine bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var. Ümit ediyoruz ki milletimiz 'Evet, evet, evet.' diyerek Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye'nin prangalarından kurtulmasına vesile olacak, yeni hükümet modeliyle daha etkin yürütülen bir Türkiye ekonomisi, daha hızlı karar verilen bir Türkiye siyasetiyle hep beraber daha ileriye gideceğiz."

- "15 Temmuz'da bir tiyatro sahnesi izlemedik"

Bir gazetecinin, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, darbeci Kurmay Albay Murat Korkmaz'ın Özel Kuvvetler Komutanlığındaki odasında yapılan aramada isminiz ve adresinizin yazılı bulunduğu not ele geçirildi. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

"Ben de bunu medyadan öğrendim. 15 Temmuz'da bir tiyatro sahnesi izlemedik. 15 Temmuz'da Türkiye, uçurumun kenarından döndü. Allah razı olsun bu milletten, cesaretle meydanlara çıktı, 15 Temmuz'da bu eşkıya çetesinin, eşkıya sürülerinin Türkiye'yi hedef alan saldırılarını önledi, Türkiye kurtulmuş oldu. Bunlar başarılı olsaydı, Allah muhafaza, böyle birtakım yargı süreçleri olmayacaktı. Kimi, hangimizi, nerede bulurlarsa çekip vuracaklar, bir çukura atacaklar, arkasından bir iç savaş çıkartacaklar, iç savaşın sonucunda da Türkiye'yi yabancı işgaline hazır hale getireceklerdi.

Bu hain planın ana parçalarının bu olduğunu biliyoruz. Bizim ismimizin çıkmış olması da normaldir. Savcılık tarafından bu da dava dosyasına konulacaktır. Biz de ne olduğunu, bizimle ilgili gelişmelerin hangi mahiyette olduğunu, ilgililerden hesap sormak için bu davaya müdahil oluruz."

- "Yanlışlık varsa onun düzeltileceği mekanizma mevcut"

Kurtulmuş, bir gazetecinin akademisyenlerin ihraç edildiği KHK'ya ilişkin sorusunu, "Burada her bir akademisyenle ilgili dosyanın ne olduğunu tek tek bilmiyoruz ama bir kural var, yapılan bir yanlış varsa bunun düzeltilebilmesi için 7 kişilik düzeltme komisyonu var. Eğer bir yanlışlık varsa onun düzeltileceği bir mekanizma mevcut." diyerek yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.