Maliye Bakanlığı’ndan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren 4 Müjde!

Maliye Bakanlığı’ndan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren 4 Müjde!

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğlerle, milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğler nedir? Kreş ve gündüz bakımevi yardımı kaç lira olacak? ÖTV indirimi ne kadar olacak? Asgari ücret ile ilgili düzenleme nedir? İşte detaylar…

Maliye Bakanlığı tebliğ yayımlayarak, milyonlarca kişiyi ilgilendiren 4 farklı konudaki düzenleme ile ilgili hayatı kolaylaştırıyor. Maliye Bakanlığı’nın tebliğ etmesi üzerine uygulamaya giren düzenlemeler;

Kreş ve gündüz bakımevi yardımı,
ÖTV indirimi,
Çatıda elektrik üretene muafiyet
Asgari ücretin düşmemesi olarak açıklandı.
Kreş ve gündüz bakımevi yardımı
Kreş ve gündüz bakımevi yardımı ile ilgili gelir vergi istisnası uygulaması düzenlenerek; işverenler tarafından iş yerinde verilmesi durumunda kadın çalışan sağlanan menfaat tümüyle gelir vergisi istisnası olacak. İşveren, iş yerlerinde kreş ve gündüz bakımevi hizmeti veremiyorsa, gelir ya da kurumlar vergisi mükellefleri tarafından işletilen kreş ve gündüz bakım evlerine ödeme yapılırsa yine aynı şekilde sağlanan menfaat gelir vergisi istisnası kapsamında olacak. Her çocuk için bin 14 lira 75 kuruş olmak üzere bu istisnadan faydalanacak.  Bu tutar aşılırsa, aşan kısım da ücret olarak vergilendirilecek.

ÖTV indirimi ile araç teşviki
16 ve daha büyük yaştaki bazı araçlar için hurdaya çıkarılması ya da ihraç edilmesi ne bağlı yeni araç alımlarımda 10 bin TL’ye kadar ÖTV indirimi yapılacak. Vergisiz fiyatı alınacak aracın 46 bin TL’nin teşvik tutarı 10 bin TL, vergisiz fiyatı 46 bin ile 80 bin TL arasında ise 8 bin, 80 bin TL üzeri ise 3 bin lira ÖTV indirimi uygulanacak.

Asgari ücret düşürülmeyecek!
Asgari ücretin düşmemesi için 2 yıldır uygulanan asgari geçim indirimi uygulama kalıcı hale getirildi. Bu nedenle bu yıl asgari ücret bin 603 TL’nin altına düşmeyecek.

Konutların çatısına kurulan bir tane elektrik üretim tesisinde üretilip, ihtiyaç fazlası satılan elektrik için kişiler ‘’vergiden muaf esnaf'’  kabul edilecek. Muaflıktan faydalanmak için üretim tesisinin sahip olunan ya da kiralanan konutların çatısında kurulu olması gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.