MEB'den Ek Ders Ücreti Ödemeleri İle İlgili Açıklama

MEB'den Ek Ders Ücreti Ödemeleri İle İlgili Açıklama

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü öğretmenlerin ek dersleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Halk Eğitim Merkezlerinde ve yüzyüze eğitimve hafta sonu eğitimlerinde verilecek ek ders ücretleri ile ilgili açıklama yapıldı. 

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Hamza Aydoğdu imzasıyla "Ek Ders Ücreti" başlıklı bir yazı yayımladı.

İşte O yazı:

1.Halk eğitim merkezlerinde yapılan eğitim faaliyetlerinde ders okutmak üzere görevlendirilen öğretmenler ile öğretmen ihtiyacı hâlinde ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin hak ettikleri ek ders ücretleri, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının belirlenen katsayı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ödenir.

2. Yüz yüze eğitim dışında kalan işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamındaki görevler ile hazırlık ve planlama, planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav, belleticilik ve benzeri görevler karşılığında ödenecek ek ders ücretleri, bu görevlerin ne zaman yapışmış olduğuna bakılmaksızın gündüz öğretimi için öngörülen gösterge üzerinden ödenir.

3. Söz konusu eğitim faaliyetlerinde ders okutmak üzere görevlendirilenlerin hak ettikleri ek ders ücretlerinin, yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri, diğer günlerde saat 18'den sonraya denk gelen ısmının gece öğretimi için öngörülen 150 gösterge rakamı üzerinden ödenmesi gerekir.

Ajanskamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.