MEB PERSONEL'den okul müdürlerine 4+4+4 eğitimi

MEB PERSONEL'den okul müdürlerine 4+4+4 eğitimi

MEB PERSONEL'den okul müdürlerine 4+4+4 eğitimi

Bakanlık, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürlerini bilgilendirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB), 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak kamuoyu tarafından  ”4 4 4” olarak bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim hakkında il ve ilçe milli  eğitim müdürleri ile okul müdürlerini bilgilendirecek.
 
Eğitim süresini 8 yıldan 12 yıla çıkaran İlköğretim ve Eğitim Kanunu,  gelecek eğitim öğretim yılı için yeni uygulamaları beraberinde getiriyor. Bunun  üzerine MEB, yeni uygulamaları yöneticilere anlatmak için harekete geçti.
 
Bu kapsamda İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Eğitim Grup Başkanlığı’nın  koordinesinde, Bilgi İşlem Grup Başkanlığı’nın teknik desteğiyle uzaktan eğitim  teknolojileri kullanılarak il ve ilçe yöneticileriyle okul ve kurum  yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.
 
Uzaktan eğitimler, 28 Mayıs’ta başlayacak ve 4 gün sürecek. Eğitimlere  793 il ve ilçe milli eğitim müdürü, 288 milli eğitim müdür yardımcısı, bin 439 il  ve ilçe şube müdürü, 25 bin 282 okul ve kurum müdürü, 6 bin 185 müdür  başyardımcısı ve 42 bin 696 müdür yardımcısı olmak üzere toplam 76 bin 683  yönetici katılacak.
         
Yeni eğitim yılı hazırlıkları da ele alınacak
Toplantılarda 8 Haziran’da sona erecek 2011-2012 eğitim öğretim yılının  değerlendirmesinin yanı sıra 2012-2013 eğitim öğretim yılı için yapılacak  hazırlıklar ele alınacak.
 
12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasının da anlatılacağı eğitimlerde,  yeniden yapılandırılan Milli Eğitim Bakanlığı birimlerinin misyonu, politikası ve  stratejileri değerlendirilecek.
 
Uzaktan eğitimlerin her gününe ayrı bir birim yöneticisi katılarak,  katılımcıları bilgilendirecek. Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri, insan 
 kaynakları, temel eğitim, mesleki ve teknik öğretim, inşaat emlak grup  başkanlığı, talim ve terbiye kurulu ile ortaöğretim ile ilgili sunumlar  yapılacak.
 
Toplantının açılış konuşmasının Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer  tarafından yapılması öngörülüyor. MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.