Memurlar, 666 Sayılı KHK Öncesi Mali Haklardan Yararlanmalı

Memurlar, 666 Sayılı KHK Öncesi Mali Haklardan Yararlanmalı

Büro Memur-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’na resmi yazı göndererek görevde yükselme ve unvan değişikliği nedeniyle farklı görevlere atanan memurların 666 Sayılı Kanun Hükmünden Kararname öncesi mali haklardan yararlanmasını istedi.

 8 Mayıs 2015 tarihinde Remsi Gazetede yayınlanan Devlet Memurları Genel Tebliğinde değişiklik yapılarak milletvekili, mahalli idareler, genel ve ara seçimlerde aday adayı olmak için istifa eden memurların aday olamadığı ya da seçimi kaybettiği takdirde görevine döndüğünde 666 Sayılı Kanun Hükmünden Kararname’den önceki mali haklarından yararlanmalarının önü açıldı. Bunun üzerine  hareketegeçen Büro Memur-Sen, aynı  uygulamadan görevde yükselme ve unvan değişikliği nedeniyle farklı görevle atanan memurlarında yararlanması gerektiğini belirterek SGK Başkanlığı’na resmi yazı gönderdi.

Kişiye veya belirli bir zümreye  özel  uygulanan ayrımcılığın Anayasaya ve Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine aykırı olduğunu kaydeden Büro Memur-Sen yazısında, “Herhangi bir mahkeme sürecine gerek olmasızın 8 Mayıs 2015’te yayınlanan 163 sayılı tebliğ benzeri bir tebliğ çıkartılarak, milletvekili aday adayı olup tekrar görevine dönenler gibi 2012 öncesi tüm memurların sahip oldukları eski mali haklara sahip olmalıdır” dedi.

Memurlar, 666 Sayılı KHK Öncesi Mali Haklardan Yararlanmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.