Memurlara Ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin Miktarı Ne Kadar Arttı?

Memurlara Ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin Miktarı Ne Kadar Arttı?

Kamu görevlilerinden sendika üyesi olanlara her üç ayda bir ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin miktarı arttı.2017 yılının Temmuz ve Ekim aylarında ödenecek olan “toplu sözleşme ikramiyesi”nin miktarı, bu yılın Ocak ve Nisan aylarında ödenen ikramiye miktarından fazla olacak.

Toplu sözleşme ikramiyesi

Sendika ikramiyesi olarak da bilinen “toplu sözleşme ikramiyesi”nin kimlere, ne zaman ve ne kadar ödeneceği 375 sayılı KHK ile düzenlenmiş olup, bu belirlemeye göre söz konusu ikramiye; -Sendika üyesi olup, aylık veya ücretinden sendika aidatı kesilen kamu görevlilerine ödeniyor. -Her yıl ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında maaşla birlikte ödeniyor.

-Kapsamdaki her personel için aynı miktarda ödeniyor. -Kesinti olarak sadece damga vergisine konu ediliyor. Öte yandan, 375 sayılı KHK’da brüt miktarı 45 TL olarak belirlenen ve toplu sözleme hükümleri gereği 2015 yılında brüt 60 TL olarak ödenen ikramiye, 2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşme gereği 2016 ve 2017 yıllarında “750 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunan tutarda” ödeniyor.

2017 Temmuz ve Ekim aylarında ikramiye miktarı 1 Temmuz 2017 tarihinden geçerli olarak aylık katsayısının %6,92 oranında artması, toplu sözleşme ikramiyesinin miktarını da artırdı. Sendika üyesi kamu görevlilerine, 2017 yılının Ocak ve Nisan aylarında maaşlarıyla birlikte her defasında net “71,50 TL” tutarında ödenmiş olan sendika ikramiyesinin miktarı, Temmuz ve Ekim aylarında daha yüksek olacak. Aylık katsayısındaki artışa bağlı olarak, sendika üyesi kamu görevlilerine 2017 yılının Temmuz ayında ödenen ve Ekim ayında ödenecek olan toplu sözleşme ikramiyesinin miktarı da 5 TL artışla net “76,44 TL” oldu.

Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.