Memurun emekli maaşı artıyor

Memurun emekli maaşı artıyor

Çalışırken aldıkları maaştan çok daha düşük emekli aylığı alan memurların sorunu çözülüyor. Ek ödemelerin ücrete yansıtılması ile emekli memurun maaşı yarı yarıya artacak

 Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin talepleri arasında bulunan ek ödemeler maddesi emekli maaşlarını artıracak. Önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sunulan dosyada yer alan maddeye göre, kamu personelinin çalışırken aldığı ek ödemelerin tamamı emekli olduklarında maaşlarına yansıtılacak. Böylece emekli memurların maaşlarında yarı yarıya bir artış söz konusu olacak. Kamu çalışanlarının bir çoğu ek gösterge rakamlarının düşüklüğü ve ek ödemelerin kesilmesi sebebiyle emekli olduklarında çok düşük maaş alıyor. Memurlar çalışırken aldıkları maaşların ancak yarısına yakın bir bölümünü emekli olduklarında alabiliyor. Özellikle polisler doktorlar, öğretmenler gibi mesleklerde bulunanlar bu sorunu yaşıyor.

KONU GÜNDEMDE

Önceki gün Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın'ın Bakan Faruk Çelik'i ziyareti sırasında gündeme gelen talep gerçekleştiğinde, memurların çalışırken aldıkları aile yardımı, çocuk parası gibi ek ödemeler emekli maaşına da yansıtılacak. Böylece memurların emekli maaşlarının yarı yarıya artması bekleniyor. Yalçın, konuyla ilgili talebin gerçekleşmesini umduklarını söylerken, Bakan Faruk Çelik de bu konunun da içinde olduğu tüm taleplerle ilgili çalışma yürüttüklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.