'Mini mini birleri’ korumak için okulun bulduğu formül

'Mini mini birleri’ korumak için okulun bulduğu formül

Uygulamadan veliler ve öğrenciler memnun

 

 

Uygulamadan veliler ve öğrenciler memnun

 

4+4+4 sistemine 66 aylıkken başlayacak ‘mini mini birleri’ korumak için Şişli’deki Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda ideal bir formul bulundu. Okulun müsait olan büyük bahçesi ve binası ikiye bölünüp ana ve ilköğretim öğrencilerini ortaokul öğrencilerinden ayırdılar. Böylelikle sabah 9’da başlayıp akşam 15.30’da sona eren, adeta bir ‘özel okul’ gibi eğitim vermeye başlayan okul, minik öğrencilerin okula adaptasyonu ve büyük öğrenciler tarafından ezilmesinin de önüne geçildi. Şişli’de yedi ilköğretim okulunda uygulanmaya başlanan ortadan ikiye ayrılmış okul binası modeli, Türkiye genelinde de rol modeli olacak.

 

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut, bin 479 mevcutlu okulda uyguladıkları sistemi şöyle anlattı; “4+4+4 sistemi eğitim sistemiyle birlikte ilçemizdeki okullarda nasıl verimli eğitim veririz ve yeni başlayan 66 aylık çocukları zorlamayız diye uzman pedagoglar ve eğitimcilerimizle çalışmalar yaptık. Aralarında Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun da olduğu Şişli’deki yedi ilköğretim okulunun okul binalarını ikiye böldük. Bu uygulama ile ikili öğretimi de tekli öğretime dönüştürdük. Sistem söyle, okulun bahçesi ve binanın koridorlarını özel bir tel örgü çit ile ortadan ikiye ayırdık. Okula iki farklı giriş ve çıkış kapısı açtık. Böylece çocuklarımız farklı kapılardan ezilme tehlikesi olmadan okula girebilecekler ve kendilerine ayrılan bölümde eğitimlerini sürdürecekler. Böylece bir binadan iki okul yarattık.”

Bu sistemle çocukların hayatını kurtardıklarını belirten Akbulut, projenin Türkiye’ye de model olacağını söyledi. Akbulut, “Ortaöğrenim kendi ortak alanlarında ve dersliklerinde eğitim öğrenimlerini görecekler, anasınıf ve ilköğrenim öğrencileri büyük sınıflardan ayrı ve kendileri için dizayn edilmiş kendi alanlarında eğitimlerini sürdürecekler. Özel okuldan farkı yoktur. Çocuklar böylece sabah 9’da okula gelecek, 15.30’da okuldan çıkacak. Sınıflara ayrı kapılardan okula girecek, bahçede ayrı bölümlerde koşturup oynayacak, ayrı tuvaletlerikullanacaklar. Tekli eğitim yerine ikili eğitim yapsaydık çocuklarımızı sabah 7’de okula gelecek akşam 18.30’da eğitim bitecek çocuklar da perişan olacaktı. Biz okulu ikiye böldük ve 4+4+4 sistemine ideal bir okula kavuştuk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.