Müdür Kadrosun Atanan Mühendisin Maaşı Ne Kadar Değişiyor ?

Müdür Kadrosun Atanan Mühendisin Maaşı Ne Kadar Değişiyor ?

Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamında Mühendis unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil Şube Müdürü / Müdür unvanlı kadrolara atandıklarında, aylık maaş miktarları değişebilmektedir.

Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamında Mühendis unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil Şube Müdürü / Müdür unvanlı kadrolara atandıklarında, aylık maaş miktarları değişebilmektedir.

Müdür/Şube Müdürü kadrosuna atanan Mühendisin maaş unsurlarındaki değişim

Mühendis kadrosunda görev yaparken, ilk dört derecedeki Şube Müdürü/Müdür kadrosuna atananların;

-Ek göstergeleri aynı kalır. 1 inci derecede 3600 ek göstergeden yararlanırlar.

-Yan ödeme puanları azalır. 2200 yerine 1100 uygulanır.

-Ek ödeme oranları artar. 150 yerine 170 oranında ek ödeme yapılır.

-Tazminat oranları çalıştıkları kurumlara göre değişir. 1 inci derece Mühendis için geçerli olan %160 oranındaki özel hizmet tazminatı, Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda Şube Müdürü/Müdür olanlar hakkında %170 olarak uygulanırken diğer kurumlarda Şube Müdürü/Müdür olanlar hakkında ise %150 olarak uygulanır.

-Mühendislerin bölgeler itibariyle değişen oranlarda yararlanabildiği ek özel hizmet tazminatından, Müdür/Şube Müdürü kadrolarına atanan Mühendisler yararlanamaz.

Bölgeler İtibariyle Mühendis Ek Tazminat Miktarı

1.bölge

2.bölge

3.bölge

4.bölge

5.bölge

6.bölge

7.bölge

65 TL

196 TL

222 TL

248 TL

300 TL

366 TL

457 TL

Şube Müdürü / Müdür kadrosuna atanan Mühendis maaşı

2019 yılının ikinci yarısı için geçerli olan katsayılardan hareketle konuyu değerlendirdiğimizde, Şube Müdürü/Müdür kadrosuna atanan Mühendisin aylık net maaşındaki değişim konusunda bilgi vermesi bakımından,  hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablodaki hesaplamada, Müdür/Şube Müdürü kadrosuna atanan Mühendisin en az 25 yıl hizmetinin bulunduğu ve aylık seviyesinin 1/ 4 olduğu varsayılmış olup, gelir vergisi oranı da %15 olarak uygulanmıştır.

Unvan

D/K

Kıdem Yılı

Net Maaş (2019 yılının ikinci yarısında)*

-Mühendis

1/4

25 yıl ve üzeri

6.139 TL

-Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda Şube Müdürü/Müdür kadrosuna atanan mühendis

(Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargı, ceza infaz kurumları ve icra müdürlüklerinde)

1/4

25 yıl ve üzeri

6.555 TL

-Diğer kurumlarda Şube Müdürü/Müdür kadrosuna atanan Mühendis

1/4

25 yıl ve üzeri

6.294 TL

 NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Çalışılan yer ve bölgeden kaynaklı ek ve ilave tazminatlar hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Sendika aidatı kesintisi ile toplu sözleşme ikramiyesi ve sosyal denge tazminatı ödemeleri dikkate alınmamıştır. 

Mühendis bazı yerlerde müdür/şube müdürü kadrosuna atandığında aylık geliri azalıyor

Tabloda yer alan bilgiler ve bölgeler itibariyle değişen ek özel hizmet tazminatı miktarları dikkate alındığında;

-Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda Müdür/Şube Müdürü kadrosuna atanan Mühendisin maaşının, Mühendis olarak kalkınmada öncelikli 7.bölgede görev yapıyor olması durumunda azaldığı, diğer yerlerde görev yapıyor olması durumunda ise arttığı,

-Diğer kurumlarda Müdür/Şube Müdürü kadrosuna atanan Mühendisin maaşının, Mühendis olarak kalkınmada öncelikli 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. bölgelerde görev yapıyor olması durumunda azaldığı, diğer yerlerde görev yapıyor olması durumunda ise arttığı, görülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.