Öğretmenevleri için TBMM'de Önerge Verildi.

Öğretmenevleri için TBMM'de Önerge Verildi.

İstanbul Milletvekili Dr. Celal Dinçer TBMM'ye vermiş olduğu önergede Öğretmenevlerin Artık Öğretmenlerin Evi olmadığından söz etti

 Verilen önergede Öğretmenevlerinin konaklama ihtiyacını bir yana bırakarak ticari faaliyet gösteren yerler haline geldiği ve artık öğretmenlerin evi olmadığı İstanbul milletvekili Dr. Celal DİNÇER tarafından TBMM'de önergede dile getilirdi.

Dinçer'in önergesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Öğretmenlerin değişik şehirlerdeki görev ve ziyaretlerinde ya da tayin durumunda ikamet sorununu halledene kadar faydalanmak zorunda kaldığı veya tatil yapmak için kullanmak istediği Öğretmenevlerinin fiyatları özellikle Büyükşehirlerde ve turizm bölgelerinde çok yıldızlı otel fiyatlarına ulaşmaktadır. Bakanlığınıza bağlı olarak görev yapan öğretmen ve memurların bu konudaki şikâyetleri basına da yansımış, ancak çözüm bulunamamıştır.

Öğretmenevlerinin artık öğretmenlerin konaklama ihtiyacını karşılamaktan çok tamamen ticari faaliyet yürütmeye başladığı, öğretmenlerin gücünün artık buralarda konaklamaya yetmediği iddia edilmektedir.


Asıl amacı eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılama, bununla birlikte dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını da imkânları ölçüsünde yerine getirmek olan Öğretmenevleri ile ilgili olmak üzere;


1.İstanbul İlinde kaç Öğretmenevi bulunmaktadır? Tek kişilik konaklama ücreti ne kadardır?


2.Son bir yıl içinde İstanbul ilinde bulunan Öğretmenevlerinde konaklayan öğretmen, diğer kamu kurumu mensubu ve sivil personel sayısı kaçtır?


3.Antalya, İzmir, Muğla, Balıkesir, Aydın İllerinde bulunan Öğretmenevi sayısı ne kadardır? Buralarda iki kişilik öğretmen bir ailenin konaklama ücreti nedir? Belirtilen tesislerin kapasitesi ve son üç yılda faydalanan öğretmen sayısı ne kadardır? Özellikle yaz aylarında tatil yapmak isteyen öğretmen ve ailesinin, öğretmen dışı konaklamalardan yer bulamaması ve yüksek ücret politikası nedeniyle faydalanamadığı bu tesislerle ilgili olarak öğretmen yararına bir düzenleme yapılacakmıdır?


4.Öğretmenevlerinde uygulanan konaklama ücretlerinin, öğretmen ve memurların bütçesine uygun seviyelere çekilmesi konusunda bir çalışma yapılacakmıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.