Öğretmenler Toplu Sözleşmede ''Ek Ders Ücretine Zam'' İstiyor

Öğretmenler Toplu Sözleşmede ''Ek Ders Ücretine Zam'' İstiyor

Toplu sözleşme için geri sayım başladı. Memur-Sen, 'Taban aylıkta artış, yüzdelik zam, enflasyon farkı' gibi taleplerinin olacağını açıklarken; Bağımsız Sağlık-Sen, '2016 zammı yüzde 10+10+enflasyon farkı şeklinde olsun' dedi

Yaklaşık 2.5 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisi, toplu sözleşme için gün sayıyor. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde hem 2016 ve 2017 yıllarının zamları belirlenecek hem de kamu görevlilerine ve memur emeklilerine yeni haklar getirecek talepler masaya yatırılacak. Memur konfederasyonları toplu sözleşme öncesi çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Kamu görevlilerinin ve memur emeklilerinin haklarını ve gelirini artıracak istekler belirleyen konfederasyonların, zam talepleri ise merak konusu oldu.

EK DERS ÜCRETİNE ZAM

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, taban aylığa zam, yüzdelik zam, enflasyon farkı, ek ödemelerin emekli keseneğine yansıtılması, başta 4C'liler olmak üzere kadro sorunu yaşayanların kadroya alınması, sınav görev ücretlerinin eşitlenmesi, ek ders birim ücretinin artırılması, nöbet görevine ücret ödenmesi başta olmak üzere, her kademede görev yapan kamu görevlilerinin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacaklarını açıkladı.

HER YIL İMZALANSIN 

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Bayraktar da, yaklaşan toplu sözleşme öncesi bir açıklama yaparak zam taleplerini dile getirdi. Bayraktar, önümüzdeki ay imzalanması gereken toplu sözleşmede 2016 yılı için en az 'yüzde 10+10+enflasyon farkı' şeklindeki zamda anlaşılması gerektiğini söyledi. Toplu sözleşmenin de 2 yılı değil, 1 yılı kapsaması gerektiğini ifade eden Bayraktar, "Toplu sözleşme her yıl imzalansın" şeklinde konuştu.

BU TALEPLER DE GÖRÜŞÜLECEK

MEMUR-SEN'İN toplu sözleşmede masaya getireceğini açıkladığı taleplerden bazıları şöyle:

Ek gösterge oranlarının yükseltilmesi,

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması,

Disiplin cezalarının affı ve disiplin cezalarına bağlı olarak mali ve sosyal haklarda kesinti yapılmaması,

4C'li, 4B'li personel ile tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi,

Kamu görevlileri emeklilerine promosyon ve aile yardımının verilmesi (eş ve çocuk),

Kıdem aylığında yıl sınırının kaldırılması, gösterge rakamının artırılması,

Ulaşım ve kreş yardımının verilmesi,

Derece sınırlamasının kaldırılması,

Engelli kamu görevlilerine 5 yılda 1 derece verilmesi ve emekliye ayrılmaları durumunda ikramiyelerinin 25 yıl üzerinden hesaplanması,

Kadın kamu görevlilerinin doğum izninin artırılması ve ilave mali ve sosyal hakların sağlanması,

İşçi statüsünde geçirilen sürelerin kazanılmış hak aylığı ve emekli keseneğine esas aylıkta değerlendirilmesi.

Öğretmenler Toplu Sözleşmede ''Ek Ders Ücretine Zam'' İstiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.