Öğretmenleri kandırıyorlar!

Öğretmenleri kandırıyorlar!

Her 24 Kasım öncesi öğretmenlerimize zam haberleri bu yıl çok erken başladı. Öğretmenlerimiz için şehir efsanesi haline gelen ek ödeme konusunu bu yıl EYFOR'un düzenlediği toplantıda Ömer BALIBEY ve MEB Grup başkanı kariyer basamakları düzenlemesi ile öğretmenlere ek ödeme diye verdi. Öğretmenlerimiz artık bu masala kanmıyor.

Eskiden bir öğretmenler günü vardı hep bir maaş ikramiye sözü verilen. Anlaşıldıki ekonomi yerlerde artık vaatler bile minimize ediliyor. Bu öğretmenler günü ve gelecek günlerde verilen söz maaştan “ek ödemeye” kadar düştü. Eskiden verilen vaatlerde sadece öğretmen olmak yeterliyken şimdi olmayan bir parayı hak etmek için öğretmenden uzman, kıdemli uzman, başöğretmen olması bekleniyor. 

Vaatin bile bir karşılığı olması gerekiyormuş…


Arkadaş ümit vereceksin adil olacaksın, şarta şurta bağlı olan verilmeyeceği dahi aşikar olan bir para için neymiş efendim -200,500tl- sınava girecekmiş, başarılı olacakmışsınız. Zaten sizi öğretmen yaparken yoldan çevirip öğretmen olur musunuz diye sormuşlar, sizde kabul etmiştiniz.


KPSS, üniversite, 16-17 yıllık eğitim hayatı “sizin hizmetli kadrosundaki bir mesai arkadaşınızın aldığı” ek ödemeyi almak için yetmemekte bir de sınavlarda başarılı olmanız istenmekte..


Velhasıl öğretmenler kandırılıyor, kanmadığımız halde kandırılmaya çalışılıyor halka oynanıyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.