ÖĞRETMENLERİN EK DERS MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR

ÖĞRETMENLERİN EK DERS MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR

ğretmenler arasında adaletsizlik yaratan ek ders düzenlemesi... Sendikalar siyaset yapacağına bu haksızlıkları dile getirmelidir.

Sınıf öğretmeni haftada 30 saat derse girerse: 18 saat maaş karşılığı, 12 saat ekders 3 saat ise hazırlık ve planlama olarak toplam haftada 15 saat ek ders alır. Branş öğretmeni haftada 30 saat derse girerse: 15 saat maaş karşılığı, 15 saat ekders 2 saat rehberlik ve her 10 saat'e 1ders fazla yazılarak(30 saate 3 saat eder) toplam 20 saat ekders yazılır.  

Örneğin Nisan ayında haftada 30 saat derse giren sınıf ve branş öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin karşılaştırmasını yapacak olursak ; Haftada 30 saat derse giren sınıf öğretmeni 574 TL ekders ücreti alırken , haftada 30 saat derse giren bir branş öğretmeni 722 TL ek ders ücreti almaktadır.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET YOK

Sınıf öğretmenleri ile branş öğretmenlerinin girmiş oldukları ders saati sayısı eşit olmasına rağmen , sınıf öğretmenleri 148 TL daha az ücret almaktadırlar.Burada mağduriyet yaşayan sınıf öğretmenleridir. 150 binden fazla sınıf öğretmeninin mağduriyeti giderilmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.