Öğretmenlerin Ek Göstergeleri 3600 olacak mı?

Öğretmenlerin Ek Göstergeleri 3600 olacak mı?

Bakanlık, öğretmenlerin ek göstergelerini 3600 yapacak mı?

 Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerle ilgili olarak eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı döneminde gayrıresmi olarak da olsa öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması yönünde haberler olmuş, konu ile ilgili olarak bakanlıkların koordinasyon içinde çalışma içerisinde oldukları iddia edilmişti.

Konu ile ilgili olarak aradan yaklaşık 5-6 ay geçmesine rağmen öğretmenlerin ek göstergelerinin artırılacağı yönünde herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Özellikle emekliliği gelmiş ve maddi sıkıntılar içerisinde olan ve emekli olmayı isteyen on binlerce öğretmeni ilgilendiren ek göstergelerin artırılması ile ilgili resmi bir açıklama yoktur.

Öğretmenler, konu ile ilgili bir çalışma varsa veya çalışmanın yapılması düşünülüyorsa kamuoyu ile bilgilerin paylaşılmasını talep etmektedir. Öte yandan konu ile ilgili çalışma yoksa da bir an önce çalışmanın başlatılıp öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması talep edilmektedir.

Eğitim, bilindiği üzere yatırımları yıllar sonra ortaya çıkan bir alandır. Belirli bir yaşın üzerine gelmiş ve çeşitli sağlık sorunları ile cebelleşen ve yıllardır hizmet etmiş olan değerli öğretmenler artık emekliliği hak etmektedir. Öte yandan hayat şartları ve maaşları dolayısıyla emekli olmaya fırsat bulamamaktadırlar. Dolayısıyla özellikle 50-55 yaş ve üzeri öğretmenler için oldukça yararlı olacak ek gösterge artışı eğitime taze kan gelmesi açısından da öğretmen atamalarını da artıracaktır.

Artık öğretmenlere de, sağlık personel, emniyet personeli, silahlı kuvvet ve yargı mensupları gibi hakları verilmelidir. Hem islam hem de Türk kültüründe oldukça önemli olan bu kutsal vazifede yıllanmış değerli eğitimciler için ek göstergelerin 3600'e çıkarılması çok görülmemelidir.

Konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip, Milli Eğitim Bakanlığı personelinin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması konusunu sürekli gündemde tutarak siz değerli öğretmenlerimizi ve kamuoyunu yakından bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.