Öğretmenlerin Mağduriyetleri İçin MEB’e Gönderdiği Belge

Öğretmenlerin Mağduriyetleri İçin MEB’e Gönderdiği Belge

Çoğunluğunu 28 şubat mağdurlarının oluşturduğu kurumlararası ile MEB’e öğretmen olarak geçen öğretmenler memurken yaptıkları görevden ötürü zorunlu hizmet muafiyeti istiyorlar. mebpersonel.com özel haber

   Çoğunluğunu 28 şubat mağdurlarının oluşturduğu kurumlararası ile MEB’e öğretmen olarak geçen öğretmenler memurken yaptıkları görevden ötürü zorunlu hizmet muafiyeti istiyorlar.28 şubat sürecinde ve sonrasında çoğu öğretmen MEB’de görev alamadığı için devletin başka kurumlarında memur olarak çalışmak zorunda kalıp kendi mesleklerini yerine getiremediler.sürecin normalleşmesi sonrasında ise kendi mesleklerini yapma fırsatı bulanlar kurumlarası ile MEB’e öğretmen olarak atandılar.Kimileri polis idi kimisi başka kurumda memur.Memur olarak çalışırken ise zorunlu hizmet bölgelerinde görev yaptılar fakat öğretmen olarak göreve başladıklarında ise zorunlu hizmete sıfırdan başlandığı için hepsi mağdur oldu.Zaten 28 şubat sürecinde öğretmen olamamakla mağdur olan arkadaşlar şimdi ise yıllarca yaptıkları memurluktan sonra öğretmenlikte zorunlu hizmete tekrar tabi tutulmak ile bir başka mağduriyet yaşıyorlar.

 

  

  6 Mayıs 2010 da yayınlanan MEB öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile beraber o anda çalışan tüm öğretmenlere zorunlu hizmet affı getirilmişti.O anda bir ay görev yapan öğretmen de zorunlu hizmetten muaf oldu 5 senelik öğretmen de.Ortada aslında bir haksızlık vardı o dönemde.6 mayıs tan sonra atanan zorunlu hizmete tabi ama o tarihten önce atanan öğretmen ise muaf.Bir şeyi belirtmek isterim ki bu yazıma konu olan arkadaşların nasibi bu tarihten sonra işe başlamalarıdır.yani 6 mayıstan sonra kurumlararası ile öğretmenliğe geçmeleri bir ceza gibi geldi onlara.Muafiyetten yararlandırılmadıkları gibi onların yaptıkları memuriyetteki hizmet için de herhangi bir hükümde bulunmamaktadır.Aralarında 10 sene zorunlu hizmet bölgelerinde çalışıp öğretmenler de var.İşte bu durumdan ötürü çoğunluğunu 28 şubat mağduru olan öğretmenler mağduriyetlerinin giderilerek kendilerine de zorunlu hizmet muafiyeti verilmesini talep ediyorlar.Doğrusunu söylemek gerekirse o dönemde  1-2 senelik öğretmenlere verilen muafiyetden ziyade ,çoğunluğunu 28 şubat mağduru olan öğretmenlerin hakkıdır.

 

  Öğretmenler ise bu haklarını talep etmek için geçen hafta MEB’e ve EBS’e giderek taleplerini dile getirmişti.Bugünlerde ise ilgili makamlara aşağıdaki belgeleri göndererek zorunlu hizmet muafiyeti talep ediyorlar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

İLGİLİ MAKAMA İLETİLMEK ÜZERE KURUMLAR ARASI ATANAN ÖĞRETMENLERİN  ZORUNLU HİZMETE TABİ TUTULMASI İLE İLGİLİ MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNE DAİR BİLGİ NOTUDUR.

 

 

Üniversiteden 1999-2001 yıllarında mezun olduktan sonra uzun süre ………………………………………………… kurumunda ………………….. olarak çalışıp ……….. yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na Kurumlar Arası İlk Atama ile ………………………………..Öğretmeni olarak atandık.

 

2011 yılında Kurumlar Arası İlk atama ile Milli Eğitime geçtiğimizde çok sevdiğimiz Öğretmenlik mesleğimizi yapacak olmanın sevinci ile heyecanlandık. Ancak önümüze bazı engeller çıktı. Milli Eğitim Bakanlığınca 06/05/2010 yılında yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile 2010 yılından önce göreve başlayan öğretmenlerin zorunlu hizmetleri affedildi. Bu kanunla bir gün bile zorunlu hizmet yapmamış olan yüzlerce öğretmen zorunlu hizmetten muaf tutuldu.  Belki bizler bu tarihte öğretmen değildik. Ama bizler de Devlet kademesinde çalışan birer memur idik. Kaldı ki fakülteden mezun olurken tek temennisi öğretmen olmak olan binlerce öğretmen adayı, o günün iktidarınca üvey evlat muamelesi görüp, çok sevdikleri öğretmenlik mesleğinden geri bırakıldılar. Milli Eğitim’e geçtikten sonra 2010’da çıkartılan kanun gereğince bizim de Zorunlu Hizmetimizin affedilmesini bekledik, ama olmadı. Bir de Milli Eğitim Bakanlığının 14/06/2013 tarihli yazısı gereğince o tarihten önce bakanlık bünyesinde sözleşmeli öğretmenlik yapmakta iken KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenlerde Zorunlu Hizmetten muaf sayılınca bize yapılan haksızlık bir kez daha gün yüzüne çıktı.

 

     

Bu söylediklerimiz, size zorunlu hizmetten kaçtığımız izlenimi vermesin. Zaten çoğunluğumuz daha önceki kurumunda zorunlu hizmet bölgesinde çalışmış, bu görevi –farklı bir kurumda da olsa- yapmış ve belli bir yaşa gelmiş insanlarız. Takdir edersiniz ki 35-40 yaşından sonra, çoluk çocuğa karışmış insanları –daha önce bu görevi yapmış olmalarına rağmen tekrar- zorunlu hizmete göndermek, hakkaniyet ölçülerine sığmaz. Kaldı ki daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli olarak öğretmenlik yapan, hiç zorunlu hizmet yüzü görmeyen öğretmen arkadaşlarımızın zorunlu hizmetleri çıkarılan bir kanunla affedildi. Bizlerin problemi de böyle bir kanunla affedilebilir.

 

     

Bizler bu mesleğe, güzel ülkemizin güzel evlatlarına dinimizi, imanımızı öğretmeye  gönül vermiş insanlarız.. Bizim durumumuzda 6.000 (Altı bin)’e yakın öğretmen var. Ve bu altı bin öğretmen Sayın Milli Eğitim Bakanımızın ağzından çıkacak bir müjdeli habere odaklanmış durumda. Sorunumuzun çözümü için yaklaşık 1,5 yıldır mücadele içindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığından yetkililerle ve Eğitim-Bir-Sen Başkan Yardımcımız Sayın Ramazan Çakırcı Bey ile irtibata geçtik. Nihayetinde Eğitim-Bir-Sen, Mayıs Ayı başında bizim durumumuzu Kurum İdari Kurulu’na taşımış, yayınlanacak olan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine dahil olabilmesi için çalışmalarına hız vermiştir. Yine Eğitim-Bir-Sen kanadından aldığımız bilgilere göre yayınlanacak olan yönetmelikte, “Daha önceki kurumunda zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmış olan öğretmenlerin, çalıştıkları yıl kadarı zorunlu hizmetten düşülecek, daha önceki kurumunda zorunlu hizmetini tamamlayanlar muaf tutulacak.”  şeklinde bir düzenlemenin olacağı haberini aldık. Ancak bu durum, mağduriyeti tamamen gidermeyeceği gibi yeni sıkıntılara da neden olacaktır.           

 

Platform olarak kanaatimizce bu mağduriyet, Eğitim-Bir-Sen’in Kurum İdari Kurulu’na taşıdığı gibi 06.05.2010 tarihinden önce diğer bakanlıklarda eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer sınıflarda görev yapmakta iken, söz konusu tarihten sonra Millî Eğitim Bakanlığı’na öğretmen olarak atananlar yönünden de zorunlu hizmet yükümlülüğü muafiyeti getirilmelidir.” Şeklinde bir madde ile düzeltilebilir.

 

Bu sorunumuzun giderilmesi için sizin desteklerini bekler, en derin saygılarımızı sunarız.

 

 Kurumlar Arası Atanan Zorunlu Hizmet Mağdurları facebook  Platformu

 

                        

Adınız Soyadınız:

 

Adres:

                                                                                                                                                        

      Telefon:  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                                        

Umarız MEB bu öğretmenlerin seslerine kulak verir de öğretmenlik öncesi yaptıkları hizmetleri de göz önünde bulundurup zorunlu hizmet muafiyetini hak olarak tanır.


Mebpersonel.Com   

Bu  yazının tüm hakları Mebpersonel.Com'a aittir. İzin alınmadan veya açık   yapılan alıntıların takibi yapılır

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.