Seçim Ücretlerinin Yatırıldığı Akbank'tan Skandal Uygulama

Seçim Ücretlerinin Yatırıldığı Akbank'tan Skandal Uygulama

Seçim Ücretlerinin Yatırıldığı Akbank'tan Skandal Uygulama

Yüksek Seçim Kurulu tarafındna 2 gün önce seçim ücretlerinini yatırıldığı AKBANK'tan bankacılık uyanıklığı.

Akbank seçim ücretlerini alacak seçim görevlilerine paralarını almadan önce Bankadan hesap açtımaları gerektiğini ifade eden bir yazı ile resmi kurumları uyardı.

Bu yazı üzerine bankaya giden seçim görevlilerine banka tarafından hesao açtırmaları gerektiği vurgulandı. Hesap açtırmak istemeyen Kişilere ise paralarını elden 15-20 gün sonra ancak ödeyebilecekleri şeklinde skandal bir açıklama yapıldı. 

Bankların hesap açtırma ve daha sonra bu hesaplardan işlem ücreti adı altında para kesecek olmaları klasik banka kurnazlığı anlamına geliyor. 

YSK'nın herkesin İBAN numarası ile hesapalrını aldığı halde bu hesağlara para yatırmayıp parayı elden ya da hesap açmak koşuluyla hemen öderiz şeklinde bir zorlama uygulamaya maruz bırakılması asla kabul ediliebilir bir durum değildir.

Seçim görevlileri kesinlikle Akbankta hesap açtırmamaları ve paralarının hemen ödenmesi konusunda ısrarcı olmaları ve haklarını yasal yollardna aramaları konusunda uyarıyoruz.

Akbank yetkililerinini bu skandal uyglamadan vazgeçmeleri konusunda uyarıyoruz. 

Kaynak: Ajanskamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.