Takviye Kurs Ücretleri Ne Zaman 18 TL'ye Çıkacak?

Takviye Kurs Ücretleri Ne Zaman 18 TL'ye Çıkacak?

Takviye kurs ücretlerinin geçtiğimiz günlerde 18 TL'ye çıkarıldığı ve takviye kurslarda görevli yöneticilere 6 saat ek ders ücreti ödeneceği haberleri çıkmış ve bu haberler Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenlere Başbakanlık Yeni Bina'da hitap ederken teyit edilmişti. DAVUTOĞLU'nun açıklamalarının ardından bir takım yazılı ve görsel basın organlarına bu durum “Öğretmenlere 1400 TL Ek Gelir” , “Öğretmenlere Büyük Müjde”, “Öğretmenlerin Ücreti İki katına Çıktı!” şeklinde yansımıştı. Kaldı ki bu durum birçok okulda takviye kursu verecek öğretmen bulunamayınca çözüm önerisi olarak ortaya sürülmüş bir durumdu.

 Yaklaşık yüz bin öğretmenin bu kurslara katıldığı ve söz konusu bu takviye kurslardan ücret aldığı biliniyor. Açıklamaların yapıldığı Kasım ayına ait ek ders ücretlerinde böyle bir artışın olmadığını gören yaklaşık bu yüz bin öğretmen, bu kez de bu artışın ne zaman yapılacağını, yapılacak artışın daha önceden girmiş oldukları kurs saatlerine de yansıtılıp yansıtılmayacağını düşünmeye başladılar.

 
Öğretmenlerin aldığı ek ücret ve maaş birçok kesimce maalesef manipülasyon kaynağı olarak görülüyor. Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU'nun yapmış olduğu açıklamalar bu kez manipülasyonun önüne geçmiş, ancak bu sefer de aynı kesimler; sanki bu ücreti bütün öğretmenler alıyormuş ve her birisi maksimum düzeyde takviye kurs ücreti hak ediyormuşçasına yine manipüle konusu ettiler.
 
Takviye kurs ücretlerinin artması durumunda 2014 - 2015 ders yılında girilen  (artıştan öncesi de dâhil olmak üzere) bütün kurs ücretlerinin yeni ücrete göre hesaplanacağı ve daha önce 9 TL üzerinden hesaplanan kurs saatleri fark ücretlerinin de öğretmenlere ödenmesi gerektiği bilgisini değerli öğretmenlerimizle paylaşmak isteriz. 
 
Öğretmenlerimiz, daha fazla karışıklığa mahal bırakmadan bu konuda resmi makamlardan bir açıklama ve tarih beklemektedirler. Takviye kurslara birçok öğretmen “18 TL haberlerinden”  sonra katılmış, yine birçok öğretmen de kurs vermekten vazgeçmek üzereyken, 18 TL açıklaması, 24 Kasım'da “Öğretmenler Günü Müjdesi” olarak “devletin tepesinden” gelmişti.
 
Sendikal ve örgütsel anlamda tamamen yalnız kalmış öğretmenlerimizin bu konuda da sesi olmaya devam edeceğiz, bizi takip etmeye devam edin.

                                                                             Gürdal KARABIYIK
                                                                              Kamuajans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.