Tayini Çıkan Branş Öğretmenleri de Mağdur Olacak

Tayini Çıkan Branş Öğretmenleri de Mağdur Olacak

İl dışı atamalarda tayin başvurusu yapıp tayini çıkan binlerce branş öğretmeni de mağdur olacak…

 

“Sınıf Öğretmenleri ile evli olan branş öğretmenleri yandı.” Diye manşet atıp haber yaptığımızda bir çok öğretmenimiz bu haberimizi tiye alıp bizleri eleştirmişti.

Bu haberin hemen akabinde özür grubu atamalarında sınıf öğretmenlerine norm kadro fazlası olan illerimizin açılmayacağını günler öncesinden duyurmuş ve sınıf öğretmenlerinin mağduriyet yaşacağını dile getirmiştik.

MEB’in özür grubu tayinlerinde sadece 10 ili nakil için açmasının ardından sınıf öğretmenleri il dışı atamalarından sonra ikinci şoku yaşadı.

İl dışı atamalarında 4+4+4 sistemi ile birlikte ortaya çıkan branş öğretmeni ihtiyacı sebebiyle 50-60 puanlar bile bir çok branş öğretmenimiz istediği ile gitmişti.

İl dışı tayin isteyen öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun tayinleri yapıldı.

Eşinin tayini çıkan sınıf öğretmenlerimiz in ise özür grubu atama ile yer değiştirme beklentilerinde heveslerini MEB kursaklarında bıraktı.

Eşi sınıf öğretmeni olan ve il dışı nakilleri yapılan branş öğretmenlerimiz , özür grubu mağduriyeti ile tayinlerinin çıktığına sevinemediler bile…

Bakanlığın ve sendikaların gözünden kaçan ve dillendirilmeyen bu sorun çok büyük mağduriyetler yaratacaktır.

Branş öğretmeni olup tayini çıkan bir çok öğretmenimiz evlerini bile taşımıştır.

Özür grubu atamalarında sınıf öğretmenlerine sadece 10 ilin açılması ( bu illere nakil isteği çok olur.) eşinin tayini çıkan sınıf öğretmenlerini ve ailelerini mağdur edecektir.

Bakanlığın burada en azından eşi sınıf öğretmeni olup , tayini çıktığı ilde özür grubu için sınıf öğretmenliği  kontenjanı açılmayan öğretmenlere tayinlerini iptal hakkı tanıması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.