Üniversite Memuru Ne Nakil, Ne De Eş Özrü Tayini Yapabiliyor

Üniversite Memuru Ne Nakil, Ne De Eş Özrü Tayini Yapabiliyor

Üniversitelerdeki memurlar yer değiştiremiyor başka ile tayin olamıyorlar. Üniversite kurumlarının başka şehirlerde şubesi olmadığı için eş durumu tayini bile olamıyorlar.Üniversite memurları devletten çözüm bekliyorlar

 Eşinin yanına bile tayin olamayan üniversite memurunun çilesi ;

 

   “Merhabalar, öncelikle sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederim. Çözemediğimiz bir sorunumuz var, Gebze Teknik Üniversitesinde Bilgisayar İşletmeni unvanında 3 yıllık memurum. Aslen Adanalıyım, ailem ve akrabalarım da Adana’da yaşıyor. 3 yıldır memleketinden ayrıyım, Adana’ya naklen geçiş yapmak istiyorum ancak bütün kapılar yüzümüze kapatılıyor, umutsuzluğa kapılıyorum. Adana'daki iki üniversiteye başvuru yaptım ancak bir sonuç alamadım. T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuru yaptım, sonuç alamadım. Bazı Bakanlıklara başvuru yaptım, Belediyelere başvuru yaptım, olmadı, olmuyor. Eşim Tarsus Askerlik Şubesinde memur, o da Adanalı, gidiş geliş yapıyor. Biz ayrı yaşıyoruz. Tarsus Vergi Dairesinde memur açığı varmış, başvuru yaptık, kendi kurumum muvafakat yazısını gönderdi. Vergi Dairesi de Ankara’ya (Gelir İdaresi Başkanlığı’na) yazımızı gönderdi. Ancak Ankara onay vermiyor. Hâlbuki çok heveslenmiştik, 2015 yılına girdiğimizde bu sene güzel geçecek, nakil olacağım diye düşünüyordum. Ocak ayı geride kaldı, ilerleyen aylarda neler olacağını bilemiyorum.

   Bu sene merkezî atama nisan ayına alındı, bütçeye göre kurumlara kadro dağıtıldı. Başvurduğumuz kurumlar bütçeyi bahane gösteriyor, atama izinlerinin az olduğunu söylüyorlar. Birileri devreye girmezse, yardımcı olmazsa bu gidişle hiç nakil olamayacağım. Aylardır eşim, babam, eniştem ve ben nakil için uğraşıyoruz. Üniversitede olduğum için nakil konusunda güçlük çıkartıyorlar. Üniversitenin diğer illerde şubesi olmadığı için eş durumu tayini bile yapamıyorum. Bakanlıklarda çalışıyor olsam eş durumundan ve isteğe bağlı tayinlerle Bakanlığın Adana ve Tarsus’taki herhangi bir kurumuna geçiş yapabilirdim.

   Onlarca Bakanlığın Adana ve ilçelerinde kurumları var, mutlaka Bilgisayar İşletmeni unvanında memura ihtiyaçları vardır. Aile bütünlüğümüz açısından zor durumdayım. Siyasetle ailecek çok bir bağımız yok, sadece vatandaşlık görevimizi yapıp oyumuzu kullanıyoruz. Sendikalarla da bir bağım yok. Ancak siyasetçilerin ve sendikaların yardımı olmadan nakil işinin zor olduğunu yeni yeni anlıyorum. Bunun için Devlet Büyüklerimizden, Bürokratlarımızdan, Adana Milletvekillerimizden, Adana’daki kurum müdürlerimizden, yetkili sendikalardan yardım istiyorum.”(E. Ö./Memur)

Değerlendirme: Üniversitede çalışan memurların kurumlar arası nakilleriyle ilgili devletin çözüm üretmesi, Eş durumu ve sağlık durumu özrü olanlara nakillerde öncelik tanınması yerinde olacaktır. Kamu kurumlarının aile bütünlüğü açısından zor durumda olan, eşinden ve çocuğundan ayrı olan memurlara nakil konusunda yardımcı olması gerekmektedir.

 

Gazetekamu.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.