UZMAN ÖĞRETMENLİKTE ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ Mİ?...

UZMAN ÖĞRETMENLİKTE ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ Mİ?...

UZMAN ÖĞRETMENLİKTE ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ Mİ?

Öğretmenlerin merakla ve sabırsızlıkla beklediği, kariyer basamakları ile ilgili düzenlemeden son haberler gelmeye başladı. Tüm eğitim camiası düzenlemenin biran önce çıkarılmasını istemektedir. Bilindiği üzere ilk defa yapılan uzmanlık sınavına giren eğitimciler uzman öğretmen olmuştur. Diğer taraftan sınava girme hakkı kazanamamış veya sınava girme hakkı olduğu halde çeşitli nedenlerle sınava girememiş eğitimciler mağdur olmuştur. Çünkü gerek maddi açıdan, gerekse yöneticilik atamalarındaki ek-2 deki puan farkından dolayı uzman öğretmenler, uzman olamamışların önünde yer almıştır.
Tasarıya göre Uzman Öğretmen, Kıdemli Uzman Öğretmen, Başöğretmen kademelerinde kontenjan sınırı bulunmayacak. 7 yılını dolduran öğretmenler "Uzman Öğretmenlik", 12 yılını dolduran öğretmenler "Kıdemli Uzman Öğretmenlik", 17 yılını dolduran öğretmenler "Başöğretmenlik" sınavlarına katılabilecek. Geçişler kademeler arasında dikey değil yatay olarak yapılacak, yani "Uzman Öğretmen" olunmadan "Kıdemli Uzman Öğretmen" olunamayacak. Halk arasında bir deyim vardır, “Atı alan Üsküdar'ı geçti” , acaba Atı alan Üsküdar'ı gerçekten geçti mi? Burada mağduriyetleri fazla devam ettirmemek adına dikkat çekmek istediğim bir konu var. Madem uzman olunmadan kıdemli uzman öğretmen olunamayacak, sınav takvimi hazırlanırken öncelikle uzmanlık sınavı yapılmalı ve sonuçları beklenmeli. Bir yıl sonra kıdemli uzman öğretmenlik sınavı ve yine bir yıl sonra başöğretmenlik sınavı yapılmalıdır. 
Bakanlık bu şekilde bir sınav takvimi yaptığında mağdur duruma düşmüş eğitimcilerin, emsallerine yetişmesine imkân tanımış olacaktır. Belki uzman öğretmenler bir yıl bekleme fikrime sıcak bakmıyor olabilir ancak yıllarca bekleyen diğer eğitimcileri düşünerek, bir yıl da kendilerinin beklemesinde bir sakınca olmayacağı kanaatindeyim.
Saygılarımla…


Mustafa YILDIRIM 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.