Yine "Öğretmene Şiddet"

Yine "Öğretmene Şiddet"

Yine öğretmene şiddet!Gün geçmiyor ki öğretmenlerimiz şiddete maruz kalmasın.Adres bu kez MUş...

 Ülkemizde hemen her ilde sıkça rastladığımız ‘Öğretmene Şiddet ‘ olayının bir yenisi ne yazık ki yine ilimizde gerçekleşti. Hasköy Eşmepınar köyünde görev yapan öğretmenler, 8. sınıfta okuyan bir öğrenci ve ağabeyinin bıçaklı saldırısına uğradı. Elindeki bıçağı bilinçsizce öğretmenlere sallayan kişi, bir meslektaşımızın başından yaralanmasına sebep oldu. Bu, olayın sevindirici tarafı olurken çıkan arbedede bıçak yere düşmeseydi çok daha ağır sonuçlarla karşılaşabilirdik.

Okullara akıllı tahta getirmekle, öğrencilere tablet dağıtmakla övünenler ne yazık ki eğitim öğretimin en önemli ögesinin öğretmen olduğunu hala anlayamadılar. Kamuda en düşük maaşı alan öğretmenler, her çıkan yönetmelikle özlük haklarından bazılarını kaybeden öğretmenler, on yıla yakın zamandır tayini çıkmayan öğretmenler, Antalya’da görev yapanla Muş’un köyünde görev yaparak aynı maaşı alan öğretmenler, şimdi de canının derdine düşmüştür. İstediğiniz kadar teknolojik kolaylık sağlayın, eğitimcilere dayattığınız şartlar eğer bunlarsa, öğretmeninizi bu kadar koruyabiliyorsanız; eğitim öğretimde geldiğiniz noktayı üniversiteye giriş sınavlarının sonuçlarına bakarak öğrenebilirsiniz.

Sağlık çalışanlarına şiddeti önlemeye yönelik çıkartılan yasanın bir benzeri neden eğitimciler için çıkartılmamaktadır? Birilerinin illa ölmesi mi gerekir? diyeceğiz ama maalesef benzer olaylarda hayatını kaybeden meslektaşlarımız da olmuştur.

Ülkemizin geleceğine yön veren meslektaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, bu olayın yaşanmasındaki sebeplerden bazılarının kamuoyu tarafından anlaşılabilmesi için ilgili kişilere bazı sorular sormak istiyoruz;

-       Güvenlik güçleri tarafından yakalanan kişi, aynı gün serbest kalırken ertesi günü okula silahla gelmeyeceğinin bir garantisi mi vardır?

-    Okullara İş-Kur tarafından görevlendirilen kişilerden bir tanesinin sertifikalı güvenlik görevlisi olarak görevlendirilmesi bu olayların azalmasına katkı sunmaz mı?

-       Muş’un en kalabalık köylerinden olup toplamda 700’e yakın öğrencisi olan iki okula ( ilkokul- ortaokul); daha önceden idarecilik tecrübesi olmayan, 3 yıllık bayan bir hocamızın tek idareci olarak (müd.yard.) görevlendirilmesinin izahı ne olabilir?

-       Hasköy’de bulunamayıp Muş’un bir köyünden idareci olarak görevlendirilen kişinin çok kısa bir süre sonunda sendikasını değiştirdiği için mi görevlendirilmesi sonlandırılmıştır?

 

        Atılan her türlü adımda eğitim-öğretime siyasi yön vermeye çalışılırken TÜRK EĞİTİM SEN ailesi olarak; bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim öğretimin dolayısıyla kıymetli eğitimcilerin hak ve menfaatlerini her platformda sonuna kadar savunacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyor, bu utanç verici olaya maruz kalan tüm eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

TÜRK EĞİTİM SEN MUŞ ŞUBESİ

ŞUBE BAŞKANI ÜMİT ÇOLAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.