2 Okul Müdürüne Suç Duyurusunda Bulunuldu

2 Okul Müdürüne Suç Duyurusunda Bulunuldu

ANTALYA'da iki okul müdürü hakkında, Eğitim- İş Sendikası'nın yaklaşık iki yıldır uyguladığı nöbet tutmama eylemine katılan öğretmenleri engellemeye çalıştıkları ve tehditte bulundukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

 Eğitim- İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Gündoğdu ve Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Cavit Köken hakkında yapılan suç duyurularına ilişkin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklamada bulundu. İki okul müdürünün nöbet tutmama eylemine katılan Eğitim İş üyesi öğretmenlere yazılı talimatta bulunduğunu belirten Mehmet Balık, eyleme dönük hakaret nitelikli ifadeler kullanıldığını ve Eğitim İş'in tüzel kişiliğine hakaret edildiğini söyledi.

Eyleme katılan öğretmenlere baskı yapılarak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'ndan doğan haklarına engel olunduğunu kaydeden Balık, okul müdürlerinin yazısında 'Anayasaya, kanunlar, yönetmelikler ve öğretmenlik mesleğinin ilkelerine aykırı, tutarsız, ilkesiz ve sorumsuz bir eylem' şeklindeki değerlendirmesini hakaret ve küçümseyici bir tavır olarak gösterdi.

Balık, müdürlerin 'Hiç kimse zorla devlet memuru yapılmaz. İsteyen istediği zaman çekilebilir. Devlet memuru bağlı olduğu kuruma müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Devlet memuru olmak isteyen sırada istekli binlerce kişi var' şeklindeki ifadelerinin, öğretmenlere hakaret olduğunu dile getirdi.

Müdürlerin nöbet eylemine katılan öğretmenler için soruşturma açılması ve ceza verilmesi yönündeki sözleriyle tehdit ettiklerini belirten Balık, iki okul müdürünün 4688 sayılı Sendika Yasası'nı çiğneyerek, sendika üyelerini ve sendikanın tüzel kişiliğini küçümseyerek, üyeleri konuyla ilgisi olmayan açıklamaları ile tehdit ederek, hür iradelerini ipotek altına almaya çalışmakla suçladı. Devlet memurluğundan istifa etmeleri yönünde üyelerine baskı yapıldığını kaydeden Balık, "Sendikal bir kararın uygulanamayacağı şeklinde eylemde bulunarak, okul müdürü olarak kendini tanımladığı tarafsızlık ilkesini çiğneyerek, çalışma barışını bozarak suç işlediği görülmektedir. İki müdür hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

 Doğan Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.