"20 milyon için kararlı bir mücadele vereceğiz"

"20 milyon için kararlı bir mücadele vereceğiz"

20 milyon için kararlı bir mücadele vereceğiz

 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme masasında 20 milyon insan için ter dökeceklerini vurgulayarak, “Büyük Memur-Sen ailesi olarak, 365 gün/24 saat hizmet ve erdemli sendikacılık anlayışıyla hareket edeceğiz. Kamu görevlileri, milletimiz ve mazlumlar için kazanımlar üretecek, onlara hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 
Memur-Sen tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen basın iftarı, yazılı, görsel ve internet medyasını bir araya getirdi. Konuşmasına basın mensuplarının Ramazan ayını ve bayramını tebrik ederek başlayan Yalçın, kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonların üye sayılarının 8 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla Memur-Sen Konfederasyonu’nun 73 bin 855 yeni üye artışı kaydettiğini, 836 bin 505 üyeye ulaştığı açıkladı. Yalçın, bu verilere göre Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum hareketi olmasının bir kez daha tescillendiğini belirtti. 


 
Yalçın, 1 milyon 679 bin 28 sendikalı kamu görevlisi olduğu dikkate alındığında; sendikalı memurların yüzde 50’sini Memur-Sen üyeleri, diğer yüzde 50’sini ise 9 konfederasyona bağlı üye sendikalar ile bağımsız sendikaların üyelerinin toplamı oluşturduğunu dile getirdi. Rakamların çalışma hayatının ve sendikal hareketin omurgasının Memur-Sen olduğunu gözler önüne serdiğini belirten Yalçın, “Bu veriler aynı zamanda toplu sözleşme masasının hâkim ve merkez konfederasyonunun Memur-Sen ve bağlı sendikaları olduğunu işaret etmektedir. Çünkü genel yetkiyi Memur-Sen, 11 hizmet kolunun yetkisini ise Memur-Sen’e bağlı 11 sendikamız aldı. Tabiri caizse, Toplu Sözleşme maçının milli takımı Memur-Sen oyuncularından oluşmaktadır” diye konuştu.
 
1 aylık toplu sözleşme maratonu başlıyor

İlan edilen verilere göre, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı’nı Memur-Sen adına kendisinin yürüteceğinin altını çizen Yalçın, "15 Temmuz’da Konfederasyon ve Sendikaların Toplu Sözleşme görüşmelerine ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na katılacak yetkilileri, teknik personeli ve bunların yedekleri ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu için akademisyen adaylar DPB’ye bildirilecektir. 27 Temmuz’da yetkili sendikalar ve Konfederasyonlar Toplu Sözleşme taleplerini DPB’ye iletecektir. Toplu Sözleşmenin yapılacağı yer DPB tarafından açıklanacak ve 3 Ağustos’ta Toplu Sözleşme görüşmeleri başlayacaktır. Kamu İşveren Heyeti Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı bir araya gelerek Toplu Sözleşmenin gündemini belirleyecektir.  23 Ağustos’ta taraflar ya uzlaşarak Toplu Sözleşme imzalayacak ya da uyuşmazlık tutanağı imzalayacaklar. 26 Ağustos 2015,  Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurunun son günü. 31 Ağustos Toplu Sözleşme görüşmelerinin (Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları da dahil) bitiş tarihidir" şeklinde konuştu.


 
20 milyon için kararlı bir mücadele vereceğiz

Yalçın, Toplu Sözleşme takviminin, kamu görevlileri, kamu görevlileri emeklileri ve aileleri için kazanım üretme anlamında altın değerinde günler olduğunu dile getirerek, "Memur-Sen olarak,  birinci ve ikinci Toplu Sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi, üçüncü dönemde de bu takvimi en iyi şekilde değerlendirerek kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına yönelik yeni kazanımlar üreteceğiz. Toplu Sözleşme masasında 2 milyon 976 bin, yılsonuna kadar yapılacak yeni atamalar da göz önünde bulundurulduğunda 3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon kamu görevlisi emeklisi için, ayrıca kamu görevlilerimizin eş, çocuk ve bakmakla yükümlü olduklarıyla birlikte 20 milyon insan için mücadele edecek, ter dökeceğiz. 365 gün/24 saat hizmet ve erdemli sendikacılık anlayışıyla hareket eden Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Toplu Sözleşme masası ve Toplu Sözleşme süreci dışında da kamu görevlileri, milletimiz ve mazlumlar için kazanımlar üretmeye, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


 
İstikrarı ve reformları sürdürecek hükümet istiyoruz
 
Yalçın, 7 Haziran seçimlerinin sonucuna ilişkin değerlendirme yaparak, istikrar ve reformları sürdürecek bir hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. 7 Haziran’da milletin verdiği mesajın iyi bir şekilde okunması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Şimdi en kısa zamanda millete hizmet edecek en güçlü seçeneği ortaya koyma zamanıdır. Ortaya konacak seçenek ekonomik ve siyasal istikrarı gözetecek, reformların devamını sağlayacak sosyal tabanı güçlü bir seçenek olmalıdır. Bu anlamda kendisine hükümet kurma görevi verilen, seçmenin yüzde 41 oyunu almış AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na büyük bir sorumluluk düşmektedir. Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, siyasi belirsizliği ortadan kaldıracak yeni hükümet en kısa zamanda kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Hükümetin masaya teklifle gelmesini bekliyoruz
 
Hükümetin kurulmasının Toplu Sözleşme süreci için de önem arz ettiğine dikkat çeken Yalçın, “Yetkili konfederasyon ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı olarak,  Toplu Sözleşme masasında karşımızda güçlü bir hükümet görmek istiyoruz. Kanun gereği, biz taleplerimizi ve tekliflerimizi 27 Temmuz’da Devlet Personel Başkanlığı’na sunacağız. Olması gereken, aynı tarihte Kamu İşveren Heyeti’nin de ilk teklifini 27 Temmuz’da DPB’ye sunmasıdır. Ancak, kanundaki eksiklik nedeniyle hükümet bu tarihte sunamıyor. Biz hükümetten 3 Ağustos’ta Toplu Sözleşmenin ilk günü masaya teklifle gelmesini bekliyoruz” dedi.


 
Gündemimiz toplu sözleşme
 
Memur-Sen, Heyet Başkanı ve yetkili konfederasyon olarak, masaya güçlü ve kararlı geleceklerini vurgulayan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz tabanın sesini duymakla yetinmeyip onayını da alan bir anlayışa sahibiz. Bu çerçevede, 25-26 Temmuz’da tek gündemi Toplu Sözleşme olan Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu yapacağız. İl başkanlarımız, sendika yönetim kurulu üyelerimiz, sendikalarımızın genel başkanları ve Konfederasyonumuzun yönetim kurulu üyeleri olarak Toplu Sözleşmeye yönelik talep, teklif ve stratejiye dair son istişaremizi yapacağız. 27 Temmuz Pazartesi de 11 yetkili sendikamız ve Memur-Sen olarak, Türkiye’nin yüzde 25’ini doğrudan tamamını dolaylı olarak ilgilendiren toplu sözleşme tekliflerimizi il başkanlarımızla birlikte Devlet Personeli teslim edeceğiz.”
 
Yüzdelik zam artı taban aylığı ile refah payı artı enflasyon farkı teklifleriyle masaya oturacağız
 
Memur-Sen’in taban aylığı Toplu Sözleşme masasına kazandıran Konfederasyon olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Bu Toplu Sözleşme masasında yenilikleriyle ön planda bir Memur-Sen görülecek. Toplu Sözleşme de amacımız uzlaşmak, imzalamak ve kamu görevlilerine kazandırmak olacak. İmza atacağımız metin bize huzur vermeli, kamu görevlilerine de refah getirmeli. Bu noktada bu Toplu Sözleşme masasında zam teklifimiz koalisyonlu olacak. İl başkanlarımızla istişare etmeden rakamları vermemiz doğru olmaz. Ancak genel çerçeveyi bir iki cümleyle ifade edeyim. Maaş artışı boyutuyla yüzdelik artı taban aylık koalisyonu, diğer taraftan refah payı artı enflasyon farkı koalisyonu isteyeceğiz. Bu koalisyonlara eşlik edecek başka tekliflerimiz de olacak. Toplu Sözleşme teklif paketimizde, aile yardımı artışı, vergi adaleti, fazla çalışma ücretleri, yemek, yiyecek, giyim, ulaşım ve kreş yardımları ile kadın ve engellere yönelik taleplerimiz yer alacak” dedi.


 
Pazarlık hedeflenen enflasyon üzerinden değil,  gerçekleşen enflasyon ve büyüme üzerinden yapılmalıdır
 
Hükümetin yapacağı tekliflerin mutlaka kamu görevlilerinin taleplerini karşılayacak miktar ve oranda olması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Hükümetin artık,  Merkez Bankası’nın enflasyon ve büyüme hedefleriyle gelmesini istemiyoruz. Orta Vadeli Program’da yer alan rakamlarla masaya oturmasını kabul etmiyoruz. Çünkü hükümetin hedeflerinde yüzde 60’lara varan bir sapma olduğunu istatistikler ortaya koymaktadır. Örneğin, 2013 yılında yüzde 5 enflasyon hedefi konmuş, ancak gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 7.4 olarak gerçekleşmiştir. 2014’te ise yine yüzde 5 enflasyon öngörülmüş, ancak gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 8.2 olarak gerçekleşmiştir.  Dolayısıyla biz, hükümetin Toplu Sözleşme masasına gerçekleşen enflasyon, artı büyüme payı içeren teklifle gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanlığımızı hissetmek ve diriltmek için yardım zamanı
 
Memur-Sen’in yardım kampanyalarına da değinen Yalçın, büyük Memur-Sen ailesi olarak, ‘Mazlumlar İçin İnfak Vakti’ kampanyası başlattıklarını, bu vesileyle dünya mazlumlarına el uzattıklarını anlatarak, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ramazan ayı paylaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Bu çerçevede, büyük Memur-Sen ailesi olarak, ‘Mazlumlar İçin İnfak Vakti’ kampanyası başlattık. Suriye’den ülkemize sığınan Kürt, Türkmen ve Arap kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Komşumuz Suriye ile sınırımızda büyük bir insanlık dramı yaşanıyor, katil Esat’ın zulmünden kaçan yüz binler ülkemize gelmeye devam ediyor. Bu kardeşlerimizi elimizin tersiyle itemeyiz. Onlara, büyük ve kadim bir medeniyetin müntesipleri olarak ensar-muhacir dayanışması içinde sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Bu vesileyle buradan 77 milyon aziz milletimize sesleniyorum. Yeryüzünün huzuru, dayanışmaya ve yardımlaşmaya bağlıdır. Dünyanın bu kadar küçüldüğü bir dönemde yaşanan acılara, zulümlere, katliamlara, yoksulluğa ve sefalete duyarsız kalmak; insanlığın ölümü anlamına gelir.  Zaman, insanlığımızı hissetmek ve yeniden diriltmek için diğerkâmlığımızı gösterme zamanıdır.”


 
Yalçın, Doğu Türkistan’da büyük bir zulüm yaşandığını da hatırlatarak, “İbadet etme ve eğitim hakları engellenen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerini tüm dünyaya duyurmak için her türlü yasal platformlarda en yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz.  21. Yüzyılın mazlum ve mağdurlarından birisi de Mısır’ın demokratik yollardan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’dir. Darbeyle görevden uzaklaştırılan ve yine darbe zihniyetiyle kurulmuş bir kukla mahkeme tarafından idama mahkûm edilen Mursi ve arkadaşlarının özgürlüğü için yapılacak her türlü sivil faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz. Hükümetimiz başta olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı, BM ve AB gibi uluslararası örgütler bu idamların durdurulması, Mısır’da demokratik seçimlerin bir an önce yapılması için gerekli girişimleri yapmalıdırlar” diye konuştu.
 
Yalçın, konuşmasını iftar programına katılan basın mensuplarına teşekkür ederek noktaladı.
Kaynak:egitimbirsen.org

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.