200 Bin Öğrencinin Eğitim Hakkı!

200 Bin Öğrencinin Eğitim Hakkı!

200 Bin Öğrencinin Eğitim Hakkını Kullanabilmeleri İçin Süratle Adım Atılmalıdır!

 Kamuoyunda af yasası olarak bilinen 6111 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yüz binlerce üniversite öğrencisi yeni bir mağduriyetle karşı karşıya kaldı. Öğrenci affından, 6111 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 25/02/2011 tarihinden önce öğrenci olanlar faydalanabilirken, bu tarihten sonra herhangi bir nedenle üniversitesinden ayrılanlar süre sınırlaması nedeniyle mağdur olmuşlardır. 

 

CHP milletvekili Aylin Nazlıaka`nın verdiği soru önergesine sunulan cevaba göre, yasanın yürürlüğe girdiği 25/02/2011 tarihi ile 24.05.2012 tarihleri arasında 106 bin 791 üniversite öğrencisinin çeşitli sebeplerle üniversiteden ilişiği kesilmiş ya da üniversiteyi bırakmak zorunda kalmıştır. Bugün ise maddi sorunlar, sağlık sorunları, askerlik, hazırlık sınıfında başarısız olmak gibi gerekçelerle üniversitelerinden ilişiği kesilen öğrenci sayısı yaklaşık 200 bine ulaşmıştır.

 

Eğitim Sen olarak, söz konusu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için gerekli adımların hızla atılmasını ve gençlerimizin bu eğitim-öğretim yılı içerisinde eğitim haklarını kullanabilmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz.  Öğrencilerin eğitim hayatına dönebilmelerinin önüne engel çıkarılmasını değil, eğitim hakkının kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.