3600 Ek Gösterge Hakkımızdır

3600 Ek Gösterge Hakkımızdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, 3600 ek göstergenin eğitimcilerin de hakkı olduğunu ifade ederek, “Bu yolda mücadele ediyor, emek veriyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, 3600 ek göstergenin eğitimcilerin de hakkı olduğunu ifade ederek, “Bu yolda mücadele ediyor, emek veriyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 
Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube’nin öğretmenevinde düzenlediği ‘Okul Yöneticileri ve İşyeri Temsilcileri Buluşması’nda konuşan Murat Bilgin, eğitim çalışanlarının mali durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydederek, “Öğretmenlerimizin ayda en az 5 bin TL geliri olacağı günleri en kısa zamanda görmek en büyük hedefimiz ve isteğimizdir. İngiltere’de öğretmenlerin yıllık bütçesi var, bizde neden olmasın. Öğretmenlerin doktordan, mühendisten ne farkı var” diye sordu.

 

3600 Ek Gösterge Hakkımızdır

Destek kursu ücretlerinin verdikleri mücadele sonucunda yüzde 100 artırıldığını hatırlatan Bilgin, ek ders birim ücretinin de yüzde 100 artırılmasını ve nöbet ücreti konusunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

 

Türkiye’nin geleceği olan gençlerin eğitim ve öğretimiyle ilgilenen öğretmenlerin işinin başına maddi sıkıntılarından arınmış olarak gidebilmelerinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Bilgin, “3600 ek gösterge eğitimcilerin de hakkıdır. Bu yolda mücadele ediyor, emek veriyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

 

310 bin üyesiyle eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Bilgin, “Biz bugün bu noktaya geldiysek, bu, 1992 yılından bu yana bütün teşkilatımızın büyük özverisi ve katkılarıyla olmuştur. Bizler bu noktaya fikrimizle, mücadelemizle geldik. Her zafer, önce fikir zaferidir. Her yenilgi de, önce fikir yenilgisidir” diye konuştu.

 

“Hem bizden öncekilerin izinde yürüdük hem de tarihe iz bıraktık” diyen Bilgin, şunları söyledi:

 

“Hep milletimizin yöneldiği yönde olduk, milletimizle aynı yönde yürüdük. Onun için Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduk. Burada kalabilmenin, bir adım öteye gidebilmenin yolunun da aynı istikamette yürümek olduğunu biliyoruz. Hiçbir zaman kendi değer yargılarımızı toplumun bir kesimine dayatmak gibi bir amacımız olmadı. Yapmaya çalıştığımız, kendi inançlarımızla öz yurdumuzda parya olmaktan kurtulmak ve tüm kardeşlerimizle birlikte eşit ve özgür olarak haysiyetimizle yaşamaktır. Bu nedenle, özlük haklarımızı iyileştirmek ve mesleki alanımızı geliştirmek için çalışmanın ötesinde hem yaşadığımız ülkede hem de dünyada mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olduk ve olmaya da devam ediyoruz.”

 

 

Derdi Olmayanla Yola Düşülmez

 

İslam dünyasının bugün kan deryasında boğulduğunu ve kimsenin sesinin çıkmadığını dile getiren Murat Bilgin, “Dünyada Müslümanların Türkiyesi var, bizim gidecek neremiz var. Filistinli, Suriyeli, Iraklı Türkiye’ye geliyor. Onların umudunu boşa çıkarmamalıyız. Suriye, Filistin, Mescid-i Aksa, Irak, Arakan, Filipinler, Doğu Türkistan bizim derdimizdir. Biz, derdi olan insanlardan müteşekkil bir teşkilatız. Derdi olmayanla yola düşülmez” ifadelerini kullandı.

Bilgin, okul yöneticileri üzerinden kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Bize çamur atanlara sesleniyorum: Şimdiye kadar eğitimin ve eğitim çalışanlarının hiçbir sorununa çözüm bulamamışken, hangi yüzle çalışanların karşısına çıkıp yöneticilikten bahsediyorsunuz. Yöneticilerin isim ve kimlikleri üzerinden kendi beceriksizliğinizi gizlemeye kalkışmanız samimiyetsizliğinizin, aslında eğitim çalışanlarını hiç düşünmediğinizin en açık göstergesidir.” 

 

 

3600 Ek Gösterge Hakkımızdır

 

Yetim Projesine Destek ve Güç Vermeliyiz  

 

Eğitim-Bir-Sen’in Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ile birlikte yürüttüğü ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine de değinen Bilgin, “Toplumsal ve fikri sorumluluklarımızı unutmamalıyız. İslam coğrafyasında bugün Müslümanlar soğuk sokakların yüzüne bakıyor. Bu konuda hiçbir şey yapamıyorsak, Allah için, bundan sonra İslam ümmetinin yetimlerine, en azından birine sahip çıkmalıyız. Yetim projesine destek ve güç vermeliyiz. Çünkü biz ‘kaç mazlum varsa, hepsi ben; kaç yetim varsa, hepsi ben’ diyen Anadolu’nun ak sütüyle mayalanan bir kadroyuz” dedi.

 

Sezer: Yetkiyi Almak İçin Çalışacağız

 

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sezer, üye sayılarının 8 bini geçtiğini ifade ederek, “İnanıyorum ki, 2015 yılı Mayıs ayında siz değerli işyeri temsilcilerimizin gayretleriyle yetkiyi alacağız” şeklinde konuştu.

 

3600 Ek Gösterge Hakkımızdır

 

İHH Adana Temsilcisi İlhan Geyik ise, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi hakkında bir sunum yaparak, katılımcılara bilgi verdi.

 

Murat Bilgin, Adana programı kapsamında Vali Mustafa Büyük’ü ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı ziyaret etti. 

 

3600 Ek Gösterge Hakkımızdır

3600 Ek Gösterge Hakkımızdır


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.