3600 ek gösterge talebimiz kabul gördü

3600 ek gösterge talebimiz kabul gördü

Eğitim-Bir-Sen olarak, uzun yıllardır toplu sözleşme masalarına taşıdığımız, kamu görevlilerinin haklarının müzakere edildiği her platformda ısrarla dile getirdiğimiz, eğitimin verimliliğini ve niteliğini artıracağından kimsenin şüphesinin olmadığı 3600 ek gösterge talebimizin, bugün AK Parti seçim beyannamesinin açıklanması sırasında bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilmesi ve öğretmenlere de 3600 ek gösterge verileceği müjdesi umudumuzu artırmıştır.

Son olarak geçen hafta, Genel Başkanımız Ali Yalçın başkanlığında Başbakan Sayın Binali Yıldırım ile yapılan görüşmede, kamu görevlilerinin bazı talep ve beklentilerini içeren özel bir çalışma dosyası bizzat Başbakan Yıldırım’a teslim edilmiş, özellikle 3600 ek göstergenin kamu görevlilerine verilmesinin çok olumlu karşılanacağı ifade edilmişti.

Sendika olarak, toplu sözleşme hakkının kazanıldığı 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen dört toplu sözleşme görüşmesinde de öğretmenlerin ek göstergelerinin 600 puan artırılmasını talep olarak kamu işveren heyetine ilettik, masaya taşıdık. Yine Kamu Personel Danışma Kurulu toplantılarında eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu özelinde gündemin başat konularından biri olarak ek göstergelerin artırılması talebini dile getirmiştik.

Yine saha çalışmalarına dayalı olarak hazırlamış olduğumuz “Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri (2017)”, “Öğretmenlik Mesleği ve Mesleğin Statüsü (2016)” ve “Türkiye’de ve Dünyada Öğretmenlik (2012)” raporlarımızda öğretmenlerin ek göstergelerinin artırılması, mali haklar ve mesleğin statüsünün yükseltilmesi ekseninde haklı ve gerekli bir talep olarak yer almıştı.

Cumhurbaşkanının, öğretmenlerin ve bazı kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılması noktasındaki müjdesini memnuniyetle karşılıyor; bu sözün gereğinin yerine getirilmesi için gerçekleştirilecek olan çabalara desteğimizi sürdüreceğimizi ve sözün takipçisi olacağımızı önemle vurguluyoruz.

EĞİTİM BİR SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.