4+4+4 İle Kamuoyu Provoke Edilmek İsteniyor!...

4+4+4 İle Kamuoyu Provoke Edilmek İsteniyor!...

4+4+4 İle Kamuoyu Provoke Edilmek İsteniyor!


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) MKYK toplantısı sonrasında açıklama yapan Genel Başkan Gürkan Avcı, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim yılıyla birlikte uygulamaya girecek olan 4+4+4 eğitim sistemine geçişte yaşanan bazı sorunların, birtakım ideolojik ve marjinal sivil toplum örgütlerince istismar edilerek kamuoyunun provoke edilmeye çalışıldığını söyledi.
 
8 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİMİ SAVUNANLAR ÜLKEYE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPTI
DES’in önerisiyle 18. Milli Eğitim Şura kararı haline gelen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin bazı yanlış uygulamalarına, çeşitli aksaklıklarına ve eksik noktalarına rağmen Türkiye’nin eğitim gerçeğinin vazgeçilmezi olduğunu ve yapıcı eleştirilerle desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Gürkan Avcı, “4+4+4’ün ideolojik karşıtları itiraf etmelidirler ki 8 yıllık kesintisiz eğitim İmam hatiplerin önünü kapatmak için alelacele çıkarılmış baskıcı, antidemokratik bir dayatmaydı. 8 yıllık kesintisiz eğitim Türkiye’ye çok şeyler kaybettirdi. 28 Şubatın pedagogları gençlerin önünü kapattı. Meslek okullarının önünü kapatanlar, esnaf ve sanatkârın insan kaynağı olan çıkarlık müessesesine darbe vuranlar bu ülkeye en büyük kötülüğü yapanlardır. 4+4+4 ile Türkiye, ihtiyaç ve şartları doğrultusunda demokratik, bilimsel ve pedagojik bir eğitim sisteminin altyapısını hayata geçirmiş olacaktır” dedi.    
 
TOPLUM PROVOKE EDİLMEK İSTENİYOR
Toplumun büyük bir bölümünün ve makul çoğunluğunun 4+4+4 eğitim sistemini desteklediğine sendikal çalışmalar ve ziyaretler esnasında sıkça tanık olduklarını ve bu yönde yoğun destek telefonları ve e-postalar aldıklarını da söyleyen Gürkan Avcı, “Kimi partiler, siyasileşmiş dernekler, odalar, etnikçi-bölücü sendika ve kuruluşlar yanlış ve asılsız iddialarla, vehim ve vesveseden ibaret sloganlarla toplumda karmaşa ve karışıklık yaratmak istiyor. Geçmişte 28 şubatın pedagogluğuna soyunmuş olan cuntacı azgın azınlıklardan örülmüş marjinal örgütler; dünyadaki eğitim hareketlerinden habersiz, teknolojik gelişmelerin eğitime aktarılmasına kapalı ve statükocu yaklaşımlarla Türk eğitim sistemini çağdaş eğitim sistemlerinden ayrıştırmışlardır. Birçoğu eğitim sistemimizi katleden sorumlulardan oluşan bu örgütlerin faşizan baskıları ve yaygaracı tavırları eğitim sisteminin partizanca tavırların sergilendiği bir alan haline dönüşmesine zemin hazırlamıştır” dedi.
 
4+4+4 ‘ÇOCUK İŞÇİ, ÇOCUK GELİN, CİNSİYETÇİ, DİNCİ ” İDDASI İDEOLOJİK İFTİRA
4+4+4 ile birlikte Türkiye’nin zamanla kalıcı, çağdaş ve özgün medeniyet perspektifli bir eğitim sistemine ulaşacağını kaydeden Gürkan Avcı, “Marjinal yapıların iddia ettiği gibi 4+4+4 eğitim sistemi değil ‘çocuk işçi, çocuk gelin, cinsiyetçi, asimilasyoncu ve dinci’ eğitim anlayışını içermeyi; kız çocuklarımızın okullaşmasını ve eğitim sürelerini daha da artıracak, 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamayan hiçbir çocuk çalışma hayatına katılamayacak ve din eğitimi devletin kontrolü altında kaliteli, denetimli ve akademik bir form kazanacaktır. 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi; gençlerin önündeki bilim dışı, akıl dışı, ideolojik engelleri kaldıran, gençlerin önünü açan, yeni ve büyük Türkiye’nin yolunu aydınlatan bir projedir” dedi.
 
12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİME KARŞI OLMAK NE DEMEKTİR?
4+4+4 eğitim sistemine karşı olan kimi grupları daha eğitimli, kültürlü ve nitelikli bir toplum projesine karşı olmakla eleştiren Gürkan Avcı, “4+4+4 e karşı olmak demek; siyasi hırs, intikam ve politik takıntılarla eğitim pedagojik değil, ideolojik düzlemde bakmak demektir. 4+4+4 e karşı olmak demek; çocukların etik, moral ve dini değerlerini öğrenmesini ve pekiştirmesini, kutsal kitabını ve peygamberini tanıma isteğini, ana dilini öğrenme talebini görmek ve duymak istemiyorum demektir. 4+4+4 eğitim sistemine karşı olmak demek; demokratik, pedagojik, özgürlükçü, eşitlikçi, halkçı ve aydınlanmacı eğitim sistemini istemiyorum demektir” diye konuştu.   
 
4+4+4 REFORMU, 28 ŞUBATIN RÖVANŞI OLMANIN ÖTESİNDEDİR
5 Eylülde Taksim’de, 15 Eylülde ise Ankara’da ve farklı şehirlerde ortak eylem ve mitingler gerçekleştirecek olan çeşitli parti, sendika, baro ve derneklerin asıl niyetlerini kamuoyundan sakladıklarını söyleyen Gürkan Avcı, “Bunlar; İmam hatip mezunlarının ve meslek liselilerin önündeki katsayı engelinin kalkması, kılık kıyafet yasağının kaldırılması, Kur’an kursları ve İslam ülkelerindeki üniversitelerden mezun öğrencilerin diploma denkliği konularında atılan müspet adımlar başta olmak üzere seçmeli Kur’anı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı gibi derslerin hayata geçirilmesi ve İmam hatip ortaokullarının açılmasını içine sindiremeyenlerdir. Asıl kavga budur. Oysa 4+4+4 devrimi; 28 Şubat eğitim darbesinin rövanşı olmanın çok ötesinde Türk eğitim sisteminin ihtiyaç ve şartları doğrultusunda en bilimsel ve pedagojik bir sistemin altyapısını hayata geçirmiştir. 4+4+4 projesi, değişen dünyanın hangi donanımlara sahip gençlik istediği, nasıl bir işgücüne ihtiyaç duyulduğu, milletimizin evrensel amaç ve hedefleri doğrultusunda netliğini ve planlamayı öngören ciddi bir projedir” dedi.
 
MAKUL ÇOĞUNLUK 4+4+4’ü DESTEKLİYOR
4+4+4 eğitim reformu ve Fatih Projesiyle birlikte eğitim sisteminde önemli projeleri dürüst, cesur ve karalı bir anlayışla hayata geçiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, eğitim sistemini egemenlerin taleplerine ve statükocuların baskılarına göre değil ülkenin çıkarlarına, halkın ihtiyaçlarına ve aklın, bilimin ve çağın gereklerine göre düzenlediğinden ötürü şiddetle ve haksızca eleştirildiğini kaydeden Gürkan Avcı, “Son yıllarda yapılan reform çalışmaları eğitim sistemimizi hedef ve strateji yokluğundan, günü kurtarmaya dönük geleneksel eğitim reformlarından, eğitimi istatistiksel göstergelere hapsetmekten kurtaracak ve uzun vadede eğitimin kalitesini artıracak adımlardır. 4+4+4 ile ezberci, sınavcı ve dershaneci eğitim sisteminin zamanla bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve nitelikli bir form kazanacağını tüm kamuoyu bilmelidir. Yeni eğitim modeli bireyleri özgürleştiren, tercih ve hedef değiştirmeye fırsat veren, seçme hakkı tanıyan, farklılıklara imkan veren, siyah ve beyaz dışındaki diğer renkleri de, seçenekleri de sunan çağdaş dünya eğitim sistemleriyle bütünleştirecektir.  4+4+4 sistemi 2023 vizyonunu önüne koymuş Yeni ve Büyük Türkiye’nin başat projelerinden biri olacaktır” diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.