'4+4+4 sistemine geçişte okulların konumları yanlış belirlendi!'...

'4+4+4 sistemine geçişte okulların konumları yanlış belirlendi!'...

'4+4+4 sistemine geçişte okulların konumları yanlış belirlendi!'

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İstanbul İl Başkanı Şükrü Mutlu, 4+4+4 Eğitim Sistemine geçişte okulların konumlarının belirlenmesinde yanlış uygulamalar yapıldığını söyleyerek, “Okulların konumlarını belirlemek için ilçelerde kurulan komisyonlar kimlerden oluştu? Bu komisyonlar oluşturulurken yeni sistem tam algılanmadı mı?” diye sorarak İstanbul’dan bazı örnekler verdi.


Konuyla ilgili önemli mağduriyetler oluştuğunu söyleyen Mutlu şunları söyledi; 


Beş yüz metrekare bahçesi olan ilköğretim okulunun bahçesi ikiye bölünüyor, bir tarafında ilkokulun, bir tarafında ortaokulun öğrencileri bahçeye çıkabiliyor. Başka bir okulun üç bin metrekare bahçesi var ama ilkokul ve ortaokul aynı mekânları ayrım yapmadan kullanmaya geçen yılki gibi kullanmaya devam ediyorlar.           


İş bilenin kılıç kuşananın mı? Bazı okullar kasıtlı ikili öğretime mi geçirildi? Daha önce uyarmamıza rağmen ikili öğretim yapan okullarda ortaokullar öğlenci olsun dedik, dikkate alınmadı. Bu çocuklar okuldan çıktıktan sonra ya dershaneye gidiyor. Yâda etüt merkezlerine gidiyorlar. Sayın başbakan dershaneleri kaldıracağım diyor ama uygulamalarla sanki daha fazla uygulamaya destek vermiş olmuyor mu?         


Sendika olarak ilkokul ve ortaokul çocuklarının hala aynı mekânı aynı anda kullanmasını sakıncalı bulduğumuzdan dolayı, uygulamaların acilen oluşturulacak bir komisyon tarafından tespit edilmesi ve çözümlenmesi gerekmektedir.        


60–66 Aylık çocuklar kesinlikle velinin isteğine bırakılmamalıydı. Hatta hiç gündeme getirilmemeliydi. 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin en büyük kamburu budur. Bilinçli olmayan velilerin ilkokul birinci sınıfa gönderdiği, okul çağına gelmemiş çocukları şu an sınıfların düzenine ayak uyduramamaktadır.           


60–66 Aylık çocuklardan okula gelenleri araştırdığımızda; evde bir küçük kardeşlerinin daha olduğunu gördük. Buradan da birinci sınıf okutan öğretmenlere dadılık yaptırıldığını görüyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.