4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi Hüsran mı Başarı mı?

4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi Hüsran mı Başarı mı?

4+4+4 Eğitim Modeli Ar-Ge Raporu

Demokrat Eğitimciler Sendikası'nın (DES) “4+4+4 Yeni Eğitim Modeli Hüsran mı, Başarı mı?” başlıklı araştırması vatandaşın bakış açısını ortaya koydu. 27 Ekim/3 Kasım tarihleri arasında bin 237 denek üzerinden VOX Medya tarafından yapılan araştırmada çok ilginç veriler ortaya çıktı. Deneklerin yüzde 74,2'si 4+4+4 yeni eğitim sistemi hakkında önceden bilgi sahibi olmadığını söylerken, yüzde 86,4'lük kesim ise önceleri çocuklarının iyi bir eğitim göreceğini beklemediğini ifade etti.
 
Yüzde 46,8'i okula başlama yaşı olarak 60 ayı uygun bulurken, yüzde 59,3'ü Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik'in performansını beğendiğini söylüyor.
 
Araştırmadan çıkan sonuçları değerlendiren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yeni eğitim yılıyla birlikte uygulamaya giren 4+4+4 eğitim sistemine geçişte yaşanan bazı sorunların ve uygulamaya dönük aksaklıkların zamanla çözüldüğünü ve sistemin oturmaya başladığını söyledi.
 
Sendikalarının önerisiyle 18. Milli Eğitim Şura kararı haline gelen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin bazı yanlış uygulamalarına ve eksik noktalarına rağmen Türkiye'nin sorunlu eğitim sisteminin vazgeçilmezi olacağını söyleyen ve yapıcı eleştirilerle desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Gürkan Avcı, “4+4+4 ile Türkiye, ihtiyaç ve şartları doğrultusunda demokratik, bilimsel ve pedagojik bir eğitim sisteminin altyapısını hayata geçirmiş olacaktır. Eğitim sisteminde cesur ve bir o kadar da kararlı devrimler gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eğitim sistemini çağdaş ülkeler düzeyine ulaştırması için daha yeni ve daha büyük reformlar yapması gerekiyor” dedi.
 
 
 
Anket raporunu görmek için tıklayınız....

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.