8.Günde Bolu Dağınıda Aştı

8.Günde Bolu Dağınıda Aştı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan 20 Şubatta kamu çalışanlarının ellerinden alınan fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerinin geri verilmesi ile 4/C lilerin kadroya alınması için İstanbuldan başladığı yürüyüşte zorlu Bolu Dağınıda geride bıraktı.

 Kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 Sayılı KHK ile kamu çalışanlarının ellerinden alınan fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerinin geri verilmesi ile 4/C lilerin kadroya alınması için Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan’ın yaptığı İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eyleminde bu gün zorlu Bolu Dağınıda aştı.

Bu gün Sabah Saatlerinde Düzce'den Bolu'ya doğru başladığı yürüyüşte Yusuf Yazgan'a Büro Memur-Sen Düzce Şube Başkanı Erhan Çavuş ve Murat Sipahi Eşlik etti. Akşam 17:15 te Boluya giren Yusuf Yazgan’ı Bolu Dağından Boluya kadar Bolu Büro Memur-Sen Bolu Şube Başkanı ve Memur-Sen üyeleri , Ankaradan gelen Büro Memur-Sen Kadınlar Kolu Başkanı Arife Topçu ve Kadınlar Komisyonu üyeleri ile Ankara Şube Yöneticileride eşlik etti. Bolu Dağında sisli bir hava ile karla karışık yağmurlu bir etabı geçerek Ankaraya biraz daha yaklaşan Yusuf Yazgan Boluda Basın mensuplarının karşısına çıktı.

Yazgan burada yaptığı açıklmada SGK' da, Maliyede, Vergi Dairelerinde, Adliyelerde hatta Büro Hizmet kolunun dışındaki Kamu Kurumlarında da 5:30 dan sonra çalışmaya zorlanan personelin olduğu ama karşılığında fazla mesai ücreti verilemediğini belirtti.

Yazgan konuşmasında bu uygulamaların Anayasamıza aykırıdır dedi. Yusuf Yazgan Ankaradan gelen haberin umutlandırıcı olduğunu, kamu çalışanları adına olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.Kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri geri verilene kadar, 4/C’liler ve sözleşmeliler kadroya alınana kadar mücadelesine devam edeceğini belirterek Ankaradan destek için gelen heyete, Bolu Memur-Sen üyelerine ve basın mensuplarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.