Aday Öğretmenlerin Özür Grubu Mağduriyeti İle İlgili TES'ten Önemli Talep

Aday Öğretmenlerin Özür Grubu Mağduriyeti İle İlgili TES'ten Önemli Talep

MEB PERSONEL - Aday Öğretmenlerin Özür Grubu Mağduriyeti İle İlgili Türk Eğitim-Sen'den Önemli Talep

 ADAY ÖĞRETMENLERİN ATANDIĞI YER DIŞINDAKİ SÜRELERİ DE ATANDIĞI YERDE SAYILMALIDIR

Bilindiği üzere, 2016 Yılı Şubat ayında atanan öğretmenlerin atama kararnamelerinin geç gönderilmesi nedeniyle göreve başlama tarihleri 2016 yılı Mart ayı içinde gerçekleşmiştir. Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz 15.11.2016 tarih ve 831 sayılı yazımızda, bu öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamalarının önlenebilmesi için, 2017 yarıyıl döneminde yapılacak özür grubu atamalarında adaylık sürecine ilişkin takvim belirlenirken, bir yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Mart 2017 tarihinin esas alınmasını talep etmiştik. Bakanlık bu talebimizi kısmen dikkate almış ise de; yayınlanan duyuruda atandıkları yerde 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini doldurmuş durumda olanlara bu hak verilmiş olup, yapılan düzenleme mağduriyetlerin önlenmesi için yeterli değildir. 
Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, adaylık süresinin bir kısmını atandığı yerin dışında geçiren aday öğretmenlerin yer değişikliği başvurularında bu sürelerin atandıkları yerdeki çalışma süresinden sayılması dikkate alınarak aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunabilmelerine imkan tanınması hususunda talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız


TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.