AES Kadına Yönelik Şiddeti Durdurmak İçin Eylemde

AES Kadına Yönelik Şiddeti Durdurmak İçin Eylemde

Anadolu Eğitim Sendikası Özgecan ASLAN cinayetiyle simgeleşen kadına yönelik şiddetin son bulması adına ve farkındalık oluşturmak için eylem kararı aldı.Sendikadan yapılan açıklamaya göre sendika üyeleri okullara 16 şubat pazartesi günü siyah giyinerek gidecek.Sınıflarda cinsiyet ayrımcılığı yerine empatiyi, cinslerin arkadaşlığını, yaşam hakkının kutsallığını, tacizin ve tecavüzün yalnızca fiziksel olmadığını, çocukların kendilerini nasıl koruyacaklarını anlatacaklar.

    Öğretmenliğin yalnızca müfredat ezberletmek olmadığının bilincinde olan Anadolu Eğitim Sendikası, Özgecan ASLAN cinayetiyle simgeleşen kadına yönelik şiddetin son bulması adına sorumluluk alacaktır. Çocukların masum doğduğunu, ailede, toplum hayatında, sistem içinde masum ya da suçlu yetişkinlere dönüştüğünü en iyi bilenler, biz öğretmenleriz.

  Ailenin, toplumun, devletin yanlışları bizi katil-maktul etmesin diye elimizi taşın altına koyma vaktidir!

Siyahları giyerek Tacizi, Tecavüzü, Cinayetleri DERS konusu Yapacağız! Yaşananlardan DERS alınmasını sağlayacağız!

   16 Şubat 2015 Pazartesi Günü, ÖzgecanASLAN’ın simge olduğu, türlü mazeretlerle ölümleri meşrulaştırmaya çalışılmış binlerce kadınımız, insanımız için siyahlar giyerek okullarda olacağız. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerimiz en az 1 ders saati, branş öğretmenlerimiz girdikleri her dersin en az yarısını cinsiyet ayrımcılığı yerine empatiyi, cinslerin arkadaşlığını, yaşam hakkının kutsallığını, tacizin ve tecavüzün yalnızca fiziksel olmadığını, çocukların kendilerini nasıl koruyacaklarını anlatmaya ayıracak. Farklı sınıflara giren branş öğretmenlerimizin vereceği şiddet karşıtı eğitim, tüm sınıflar tamamlanıncaya kadar hafta boyunca sürecektir.

   Öğrencilerimizin taciz- tecavüz mağduru, öğrencilerimizin suçlu yetişkinler olmasına razı gelmeyeceğiz!

   Öğretmenlerimiz konuyu işlerken öğrencinin yaşını, algısını ve psikolojisini gözetecektir, kaygı değil farkındalık ve duyarlılık yaratmak hedefimizdir.

   Sınıfından başlayarak, çalışma hayatında, idarecilikte, sosyal hayatında cinsiyet ayrımcılığına karşı olan, kadına yönelen taciz, tecavüz ve cinayetlere mazeret uydurmayan, her yıl katlanarak artan vahşiliğe karşı sorumluluk almak isteyen sendikalı-sendikasız tüm öğretmenlerimizi bu eylemliliğe davet ediyoruz. Suça değil, çözüme ortak olun. Üzülmek yetmedi, değiştirmek gerek.

Anadolu Eğitim Sendikası MYK ve Temsilcilikleri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.