AES’ ten İl-İlçe Emri ve 2. İl Dışı Açıklaması

AES’ ten İl-İlçe Emri ve 2. İl Dışı Açıklaması

Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, il-ilçe emri ve 2. İl dışı yer değiştirmeler ile ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

1- Uzun bir tatil dönemini geride bıraktık. Haftaya öğretmenlerin mesleki çalışmaları başlayacak ama akıbeti belirsiz binlerce öğretmen var. Öncelikle geçtiğimiz hafta sonuçlanan kadrolu öğretmenlerin özür grubunda yaklaşık 4000 öğretmenimiz özrünün bulunduğu yere gidemedi. MEB seminerler başlamadan bu öğretmenlerimizi eşleri ile buluşturmalı ve en kısa sürede il-ilçe emri uygulamasını gerçekleştirmelidir.
2- Aynı şekilde öğretmenlerin il dışı yer değiştirmelerinde geçen birkaç yılda olduğu gibi gereksiz iptal hakkı verilmiş, son müsteşar tarafından da 2.il dışı yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklama gereği binlerce öğretmen umutla takvimin açıklanmasını beklemektedir. MEB bu konudaki çalışmasını seminerler başlamadan duyurmalı ve uygulamalıdır.
3- Atama ve yer değiştirme sistemindeki yanlışlıklardan dolayı tekrar Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına geçilmiş ve binlerce öğretmen eşinden çocuğundan ayrı kalmış, onların yanına gitmek için tercih dahi yapamamıştır. MEB çözüm önerimiz olan adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemini hayata geçirmeli ve Sözleşmeli öğretmenliği ortadan kaldırarak bu öğretmenlerimizi aileleri ile buluşturmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.