AES'ten MEB'e Öğretmenlerin İdari İzinli Sayılması İçin Talep Yazısı

AES'ten MEB'e Öğretmenlerin İdari İzinli Sayılması İçin Talep Yazısı

Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri 1 İle 8 Haziranda İdari İzinli Sayılmalıdır

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı yazısı ile kamu çalışanları için bayram tatili 9 güne çıkarılmış, 3 Haziran pazartesi günü ile 7 Haziran cuma günü kamu çalışanları idari izinli sayılmıştı. Ancak cumartesi çalışmak zorunda kalan BİLSEM(Bilim ve sanat Merkezi),  HEM (Halk Eğitim Merkezi) öğretmen ve idarecileri bu izinden faydalanamamaktadır. Dolayısıyla 1 ile 8 Haziranda çalışmaktadırlar. Konu ile ilgili bakanlık yetkisi kullanılmalı ve bu öğretmenlerimizde 9 günlük tatilden faydalanmalıdır. 
 
Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği 


Sayı: 1303-19/5342                                                                                      Tarih: 31.05.2019
Konu: Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri İzin Sorunu

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 

Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri 1 İle 8 Haziranda İdari İzinli Sayılmalıdır


İlgi: a) 18/04/2019  Tarih ve 66836956.010.07.01-70560 Sayılı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının Yazısı
        b) 14/07/1965 Tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 

Bilindiği üzere; ilgi a) ya yazısı ile kamu çalışanları için bayram tatili 9 güne çıkarılmış, 3 Haziran pazartesi günü ile 7 Haziran cuma günü kamu çalışanları idari izinli sayılmıştı. Ancak cumartesi çalışmak zorunda kalan BİLSEM(Bilim ve sanat Merkezi), HEM (Halk Eğitim Merkezi) öğretmen ve idarecileri 9 günlük tatilden faydalanamamaktadır. Dolayısıyla 1 ile 8 Haziranda çalışmaktadırlar. Bayram tatilini kullanacak olan, yakınlarını ziyaret için başka bir şehre gidecek olanlar için bu sorun olacaktır. Konu ile ilgili bakanlık yetkisi kullanılmalı ve bu öğretmenlerimizde 9 günlük tatilden faydalanmalıdır. 

Gereğini arz ederiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.