AES'in Öğretmenler Adına Talepleri Karşılığını Buluyor

AES'in Öğretmenler Adına Talepleri Karşılığını Buluyor

Eğitimcilerin sorunlarına her gün bir yenisi eklenirken güncel siyasetle meşgul olmaktan öte bir çalışma yürütmeyen sendikaların aksine öğretmen odalarının sesi olan Anadolu Eğitim Sendikası haklı taleplerine karşılık buluyor.

 Yaşan sorunlara doğru teşhis koyarak uygulanabilir çözümler üreten AES, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere icracı kurumlara sıklıkla bilgi paylaşımlarında bulunmaktadır. Popülizmden uzak, uygulanabilir çözümlerini raporlaştıran sendikamızın bir çok önerisi de kısa ve orta vadede uygulamaya alınmaktadır.  Yazılı ve sözlü olarak müzakere ettiğimiz, kısa sürede olumlu karşılık bulan taleplerimizden bazıları:

·         Takviye Kurs ücretlerinin 20 Lira olarak güncellenmesi

·         Engelli öğretmen atamaların yapılması

·         Engelli öğretmen atamasında eğitim fakültesi mezunları ve Formasyonluların değerlendirmeye alınması

·         40 bin öğretmen atamasında boş kalan kontenjanlara ek atama yapılması

·         Taslak Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yürürlüğünü beklemeden alan değişikliklerinin yapılması

·         Rotasyona tabi öğretmen atamalarının okul müdürlerinin- müdür yardımcılarının yeniden görevlendirmeleri ardından yapılacak norm güncellemesini takiben ve yarı yıl tatilinde göreve başlanacak şekilde yapılması

·         Zorunlu rotasyon kapsamının sürgüne dönüştürülmemesi, özellikle büyük şehir kapsamında ilçe sınırlarında gerçekleşmesi

·         Kurumların çalışma güçlüğüne göre puanlanması, maaş ve hizmet puanlarının buna göre hesaplanması, batıdan-doğuya öğretmen sirkülasyonunun özendirilmesi ( talebimizin teknik detayları üzerine MEB ve Maliye Bakanlıkları tarafından bir çalışma yürütülmektedir, kapsamı diğer kamu çalışanlarını da etkileyecek şekilde genişletilebilir)

 

***

Yalnızca son birkaç ay özelinde alıntıladığımız sendikal başarılarımız dışında iller hatta ilçeler bazında yaşanan eğitim-eğitimci sorunlarına ilişkin yerel çözümlere de imza atmış durumdayız. İdareci atamalarından, promosyonlara, dönüştürülen okullardan, yanlış normlara, aday öğretmen eğitimlerinden, MTSK görevlendirmelerine, okul güvenliklerinden, taşımalı eğitime kadar onlarca başlıktaki sorunu valilik, kaymakamlık, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle görüşerek, yazışarak çözüme ulaştırmanın gururunu taşıyoruz.

 

Sendikacılığın üye yapmak değil, üyelerin hakkına sahip çıkmak olduğunun ispatı olan AES, bundan sonra da aynı ahlak ve disiplinle çalışmalarını sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz…

 

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.