Afyon'da ulaşım 50 kuruşa düştü

Afyon'da ulaşım 50 kuruşa düştü

Afyonkarahisar'da toplu taşımada yaşanan rekabet nedeniyle ücretler 1 lira 35 kuruştan 50 kuruşa kadar geriledi. Özel Halk Otobüsü TUREX'in ulaşımda fiyatları kartlı binişlerde 50 kuruşa çekmesinin ardından dolmuşçu esnafı da fiyatları...


Afyonkarahisar'da toplu taşımada yaşanan rekabet nedeniyle ücretler 1 lira 35 kuruştan 50 kuruşa kadar geriledi. Özel Halk Otobüsü TUREX'in ulaşımda fiyatları kartlı binişlerde 50 kuruşa çekmesinin ardından dolmuşçu esnafı da fiyatları 75 kuruşa kadar indirdi. Bu durum vatandaşın işine yararken, fiyat rekabeti yüzünden dolmuşçu esnafı ile özel halk otobüslerinin arasında gerginlik yaşandığın bildirildi.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi ve Belediye Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara, mazotun litresi 4 lirayken ulaşım fiyatının bir liraya, 50 kuruşa çekilmesinin halka iyilik anlamına geldiğini ifade etti. Baykara, “Fakat esnaf, kendini bitirir. Kendini bitiren insan da başkalarını bitirmeye çalışır. Şiddet içeren kötü şeyler olabilir. Ben bunun farkına vardım. Afyon'un huzurundan sorumlu olan yetkililerin bunu görüp tarafları bir an evvel bir araya getirip ortalığı sakinleştirmeleri gerekir. Bu böyle devam etmez.” diye konuştu.

TUREX Genel Müdürü Galip Şanlı da halkın gösterdiği ilgi ve alaka doğrultusunda fiyat politikalarının devam edeceğini söyledi. Şanlı, "Kimseyle bir rekabet içinde değiliz. Biz elimizden geldiği kadar hem verdiğimiz hizmette, hem de fiyatlarda Afyonkarahisarlılar'a en avantajlı hizmeti sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.